|

Yanımızda olanın yanındayız

Yeni Şafak otobüsü, seçimlere sayılı günler kala Trabzon’da halkın nabzını yokladı. Yerel yönetimlerden memnun olan halk, AK Parti ile birçok yatırımın yapıldığını söylüyor. Pazarcı Meryem Usta, “Yanımızda olanın yanındayız. AK Parti bugüne kadar hep hizmet verdi” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 05:51 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Yeni

Şafak seçim otobüsünün durağı Trabzon. Seçim otobüsü, yaklaşan seçimler öncesi Trabzon'da halkın beklentilerini sordu. Taleplerini dinledi. Trabzon'un genci, emeklisi, kadını ve esnafı hep bir ağızdan “yanımızda olanın yanında oluruz" diyor. Muhalefetin seçim vaatlerini eleştiren vatandaşlar, futbolda kötü bir sezon geçirmelerinden dertli. Esnaf başta olmak üzere ekonomik istikrarın Türkiye'ye güç kazandırdığına işaret eden vatandaş, 'iş çok iş beğenen yok' şeklinde sitem ediyor. Arapların Trabzon'a yaptığı yatırımlar şehirde dikkat çekiyor. Çözüm sürecini destekleyen halk, paralel yapı ile mücadelede sonuna kadar gidilsin mesajı veriyor.



HEP HİZMET VERDİ


Düğün sezonunun açılması ile birlikte işleri canlanan çiçekçi Faruk Şahin, Trabzon'un geçmişe göre çok iyi durumda olduğunu söyledi. Trabzon'un meşhur kadınlar pazarında kendi yetiştirdiği ürünleri satan Meryem Usta, “Yanımızda olanın yanındayız. AK Parti bugüne kadar hep hizmet verdi" diye konuştu.



BİR KİŞİ ÇALIŞIR 5 KİŞİ YERDİ


Pazarcı Nazım Uzun ise, “Önceden bir kişi çalışır, beş kişi o kazançla geçinirdi. Şimdi herkes çalışıyor, çalışmak isteyene ekmek var" dedi. Ev hanımı Gülay Mallı ise, “Trabzon için Türkiye için AK Parti'den başka bir alternatif düşünemiyorum" dedi.







ARAPLAR GELİYOR


Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Trabzon Arap turistlerin uğrak mekanı oldu. 40 yıldır çaycılık yapan Aziz Akgül de bu duruma dikkat çekiyor. Akgül, "Şu an işler açıldı, turistler gelmeye başladı. Özellikle Araplar buraya çok yatırım yapıyor. Memleketimize güzel paralar bırakıyorlar" dedi.



İŞ İSTEYENE İŞ ÇOK


Trabzon'da çalışacak eleman bulamadığını söyleyen Ahmet Güneş, "Ben Türkiye'yi devamlı geziyorum. Hiç olmayandan çok işler yapılmış. Burada günlük 100 liraya çalışacak eleman bulunmuyor. İşsizlik var diyorlar, yalan. Çünkü bizim burada iş var, çalışacak adam yok. Buradan şu anlaşılıyor, ekonomimiz iyi" dedi.







Sahil yolu Avrupa'nın dikkatini çekiyor


Hayallerinin çoğunun gerçekleştiğini dile getiren Fikret Şahin, 12 yıl önce yolların çok kötü durumda olduğunu söylüyor. Karadeniz Sahil Yolu'nun Avrupalıların dikkatini çektiğini belirten Şahin, “AK Parti'den önce yollar çok kötüydü. Şimdi Karadeniz Sahil Yolu var. Avrupalıların çok dikkatini çekiyor. Çünkü denizin kenarında yolculuk yapıyorsun" dedi. Trabzonlu Sümeyye Serbest ise “Belediye çok iyi çalışmalara imza attı. Gözümüz yol gördü, ulaşım kolaylaştı. Sağlıkta çağ atladık. Artık telefonlarla randevu alıyoruz" dedi. Ev hanımı Gülay Mallı da, “Yıllardır hep 'şunu yapacağız' 'bunu yapacağız' sözlerini duyduk ama 12 yıldır söylenti değil yapılanları gördü bu ülke" diye konuştu.





#Yeni Şafak seçim otobüsü
#Fikret Şahin
#Meryem Usta
#Trabzon
9 yıl önce