|

YSK'dan CHP adayına veto

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atilla Sertel'in ön seçimle 3. sıradan seçilip CHP'den 2. bölge 6. sıra milletvekilliğini adaylığını YSK iptal etti. Atilla Sertel adaylığının 3 CHP'linin itirazı üzerine YSK tarafından iptal edildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
12:36 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:34 - 18/04/2015 Cumartesi
IHA

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Atilla Sertel'in adaylığı, Basın İlan Kurumu'nun yönetiminde olduğu gerekçesi ile YSK tarafından iptal edildi. Sertel, Twitter hesabından, ''Arkadaşlar, YSK, CHP 'li aday arkadaşlarımızın itirazları sonucu, BİK Genel Kurulu'na katılmamı gerekçe gösterdi ve adaylığımı iptal etti. CHP'de Genel Başkanım ve arkadaşım Balbay'ın ardından üçüncü sırada kazanmanın onurunu yaşatan namuslu insanlara teşekkür ediyorum. Sağolun'' mesajını paylaşarak adaylığının iptal edildiğini duyurdu. Sertel, ön seçimle 3. sıradan seçildiği CHP'den 2. bölge 6. sıra milletvekili adayı olmuştu.


''CHP'den 3 arkadaşımız şikayet etmiş''


Ergenekon Davası'nda Silivri'de meslektaşlarına verdiği destekle de tanınan Sertel, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:



''Demokratik bir önseçimle 3. sıradan çıktım. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen gazetecilerin haklarını korumak için Basın İlan Kurumu'nun Genel Kurulu'na katılıyordum. Bunu devlet memurluğu görevi saymışlar. Ben o kurumdan maaş almıyorum. Sadece 3 ayda bir katılıp görüş bildiriyorum. Bunun devlet görevi sayılmasını hukukçular da çok saçma buluyor. Ama Türkiye'de ne saçmalıklar var. Önseçimle kazanmış bir insanın CHP hakkını savunur diye düşünüyorum. Şikayet edenleri biliyorum. CHP'den 3 arkadaşımız şikayet etmiş. Yapacak bir şey yok. Yapılan önseçimde şahsıma güvenen, bana oy veren tüm partililerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum''


#YSK
#CHP İzmir milletvekili adayı Atilla Sertel
#seçim 2015
9 yıl önce