|

Hababam sınıfı nerede?

Hababam sınıfı oyuncularının bal mumu heykelleri ve fotoğraflarının yer aldığı sergi Adana'da açıldı.

İha
00:00 - 19/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:35 - 19/09/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Hababam sınıfı nerede?
Hababam sınıfı nerede?

Bu sene 20.'si düzenlenen Altın Koza Film Festivali kapsamında oluşturulan 'Heykelleriyle, Fotoğraflarıyla Hababam Sınıfı' Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açıldı.

Adana'da 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında oluşturulan 'Heykelleriyle, Fotoğraflarıyla Hababam Sınıfı' Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açıldı.Yazar Rıfat Ilgaz'ın eserinden sinemaya uyarlanan filmde rol alan Münir Özkul, Ayşen Gruda, Adile Naşit, Kemal Sunal ile Şener Şen'in balmumu heykellerinin yer aldığı serginin açılışı yoğun ilgi gördü. Büyüklü küçüklü hala çok sayıda kişinin keyifle izlediği Hababam Sınıfı filminin oyuncuları Ahmet Arıman, Dilaver Gür, Ercan Gezmiş, Tuncay Akça, Tayfun Akalın, Cafer Dere, Dinçer Çetindamar, Teoman Ayık, Mehmet Çatay ve Faruk Şavlı'nın da katıldığı açılışa kitabın yazarı Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz, Turan Selçuk'un kızı Aslı Selçuk ile çok sayıda davetli de katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Hababam Sınıfı'nın öğretmenlik mesleğinin toplumda ne kadar ihtiyaç olduğunu toplumdaki en haylaz sınıftan bile ne kadar önemli insanların çıkabileceğinin çok güzel bir örneği olduğunu belirterek 'Hababam sınıfı aslında. Öğretmenlik mesleği sadece eğitim öğretim değil aynı zamanda toplumda rehberlik yapan çok önemli bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz ve Atamızda en büyük öğretmenimiz, başöğretmenimiz. Sanat deyince mutlaka Adana ile ilişkisi vardır.

Adana 81 vilayetle akraba olan bir kent. O nedenle de çok önemli bir konumda. Ama ben burada bu güzel oluşumu bu güzel eserlerin sergilenmesinde emeği olan hakkı geçen kişilere de teşekkür ediyorum. Buradaki objeler biraz eksik diğerlerinin de heykelleri yapılacak. Sinema Müzemizin yanındaki alana ikinci müzemiz yapılıyor. Orada da Hababam Sınıfı yer alacak' dedi.

11 yıl önce