|

3. Altın Çınar Film Festivali başladı

Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) Yücel Çakmaklı Film Atölyesi tarafından organize edilen '3'üncü Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali' başladı. Festivalde, Animasyon Film Seçici Kurul üyeleri öğrencilere, animasyon film yapımı hakkında bilgi verdi.

Yeni Şafak
11:08 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:10 - 6/05/2015 Çarşamba
DHA

Festival, ERÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonunda yapılan söyleşi ile başladı. Animasyon Film Seçici Kurul üyeleri Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film (Animasyon) Bölüm Başkanı Doç.Dr. Fethi Kaba, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümünden Berat İlk, İpek Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi Animasyon Bölümü öğretim görevlisi Eren Erdoğan, animasyon film yönetmenleri Cenk Köksal ile Özgül Gürbüz ve öğrenciler katıldı. Animasyon film yönetmeni Cenk Köksal, şöyle dedi;


"Elinizdeki telefondan, banka ATMlerine kadar animasyon görsellerle donatılmış durumda. Bu yüzden animasyon geleceğin mesleği olarak görülüyor. Türkiyede animasyon filmleri ve sinema filmleri ayrı düşünülmemesi gerekir. Animasyon tıpkı belgesel, kurgu gibi sinemanın bir dalıdır. Animasyon filmleri de birer sinema eseridir."


Dört gün sürecek festivalde ulusal belgesel, ulusal kısa film ve animasyon dalında finale kalan 10'ar film yarışacak. Bu yıl 30 bin liralık para ödülü verilecek festivalin Gala Gecesinde Türk sinemasının usta oyuncularından Kayhan Yıldızoğlu'na 'Yaşam Boyu Onur Ödülü', Suna Selen, Suzan Avcı ve Yılmaz Köksal'a da 'Sinemanın Çınarı' ödülleri verilecek. Ayrıca Karadenizli müzik grubu 'Grup Patika' da festival kapanışında konser verecek.



#Suna Selen
#Suzan Avcı
#Erciyes Üniversitesi
#3. Altın Çınar Film Festivali
9 yıl önce