|

9'uncu Ulusal Çizgi Film Festivali gerçekleşti

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlen "Ulusal Çizgi Film Festivali" kapsamında yaklaşık 50 öğrenci, çizgi film karakterlerinin kostümleriyle kent merkezinde yürüyüş yaptı. Festivalde, çizgi film ve animasyon sektörünün önde gelen yapımcı ve tasarımcıları, çalışmaları hakkında bilgi verecek.

Yeni Şafak
15:09 - 13/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:11 - 13/04/2015 Pazartesi
AA

Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan ve yaklaşık 50 çizgi film karakterini canlandıran öğrenciler, Zafer Meydanı'na kadar yürüdü.



Yürüyüşü izleyen yetişkin ve çocuklardan bazıları, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.



DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel ve İletişim, Tasarım Bölümü Çizgi Film Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın İnan, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin geleneksel hale getirildiğini söyledi.



Festivalin açılış etkinliğini kent merkezinde yaptıklarını dile getiren İnan, şöyle konuştu:



"Programımız, öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizle sektörün nabzını tutan bir festival haline geldi. Bu açılış günümüzde, öğrencilerimiz kendi hazırladıkları kostümlerle Kütahya'ya bu festivali tanıtmak amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada öğrenciler, hazırladıkları fantastik elbiseleri Kütahya halkına sundu. Festivalimiz 3 gün sürecek. Festivalde, çizgi film ve animasyonda Türkiye'deki en önemli isimleri öğrencilerle buluşturuyoruz. Amacımız da zaten bu konuda çalışanlarla öğrencilerimizi buluşturmak. Çizgi film, animasyon öğrencilerimizin yapımları gösterilecek. Bunun yanında sektörün en önemli yapımcıları, çizerleri, tasarımcıları 3 gün boyunca Kütahya'da bir araya gelecek."

#Kütahya
#DPÜ
#9. Ulusal Çizgi Film Festivali
#Yürüyüş
#çizgi film karakteri
9 yıl önce