|

Affedilmenin yolu affetmekten geçer

Başrolünü Robert Downey Jr. ve Robert Duvall''ın üstlendiği Yargıç (The Judge), kavgalı bir baba-oğul üzerinden aile kavramına yoğunlaşıyor. Baba ocağına dönen prestijli avukat Hank Palmer''in hikâyesini anlatan Yargıç, affetmek üzerine anlamlı ancak parçaları iyi bütünleşmemiş bir yapım.

Suat Köçer
00:00 - 17/10/2014 Cuma
Güncelleme: 22:27 - 16/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Affedilmenin yolu affetmekten geçer
Affedilmenin yolu affetmekten geçer

Iron Man serisinin yıldızı ünlü oyuncu Robert Downey Jr.''ın başrolünü paylaştığı Yargıç, dokuz filmin vizyona girdiği bu hafta, seyirci karşısına çıkıyor. Babasıyla sorunlu bir ilişkisi olan prestijli avukat Hank Palmer''in yaşadıklarını konu eden film, yan hikayesinde annelerini kaybeden Hank ve iki kardeşinin geçmişte yaşadıkları acı bir olayın izini sürüyor. David Dobkin''in yönettiği filmde Robert Downey Jr., başarılı bir oyunculuk ortaya koyarken, baba rolündeki Robert Duvall, hafızlara kazınacak bir performans sergiliyor. Filmde iki usta aktöre Vera Farmiga, Vincent D''Onofrio ve Jeremy Strong eşlik ediyor.

GEÇMİŞTEN KAÇILMIYOR

Hırslı ve başarılı bir hukukçu olan Hank Palmer, zengin müvekkillerinin davalarıyla prestij kazanan tanınmış bir avukattır. Annesinin ölümüyle baba evine dönen Hank, sorunlu ilişkileri olan yargıç babasıyla yeniden bir araya gelir. Cinayetle suçlanan babasını savunmak için avukatlığını üstlenen Hank, çocukluğunda yaşadığı bir olay yüzünden abisi ve babasıyla yüzleşmek zorunda kalır. Film bir baba-oğul ve üç kardeşin biraz dram biraz mizahla örülü hikayesiyle, aile kavramını farklı boyutlarıyla tartışan bir yapım.

Özgün bir hikaye

Bir yandan baba-oğul yüzleşmesini anlatmaya çalışan film, kardeşlerin aralarındaki iletişimi anlattığı paralel hikâyenin katmanlarını açarken, bir dizi olayın içinde yolunu kaybediyor. İlk sahnelerde seyirciyi elinde tutan hikâye, dağılan ayrıntıları toparlamakta zorlanıyor. Finale doğru önemli düğümün atıldığı senaryo, konu bakımından özgün ancak meramını anlatmakta yetersiz kalıyor. Filmin diyaloglarındaki bazı tekdüzelikler dikkat çekerken, güldürme adına kimi derinlikli sahneler de yapay bir mizaha kurban ediliyor.

Aile iyi bir sığınak

Bir kaza nedeniyle yargılanmakla karşı karşıya kalan babasını savunmaya karar veren Hank, bir yandan onunla geçmişte yaşadığı sorunları tartışırken, öte yandan yeni bir iletişim dili kurmaya çalışır. Babasının yargılanma ihtimalini kabullenemeyen tecrübeli avukat, hiç olmadığı kadar sahiplenip onu savunmaya başlar. Oğlunun geçmişte yaptıklarını hafızasında diri tutan babası, kendisi için gösterdiği çabayı gördükçe ona bir şans daha vermeyi düşünür. Ailenin sağlam bir sığınak olduğuna dikkat çeken film, affedilmenin affetmekle başlayabileceği mesajını veriyor.

10 yıl önce