|

Altın Koza''lı filmler Hollywood''da

Uluslararası Hollywood Öğrenci Filmleri Festivali özel gösteriminde bu yıl Altın Koza Film Festivali''nde ödül alan kısa filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Aa
00:00 - 11/11/2014 Salı
Güncelleme: 09:32 - 11/11/2014 Salı
Yeni Şafak
Altın Koza''lı filmler Hollywood''da
Altın Koza''lı filmler Hollywood''da

Eylül ayında 21. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılan Öğrenci Filmleri Yarışması''nda ödüle layık görülen 5 film Hollywood'da sinemaseverlerle buluştu.

Beverly Garland Sinema''daki gösterimde, Tatmin (Mahmut Telci), Benden Önce (Mehmet Emre Gül), O2 (Naci Anıl Konya), Salkım Söğüt (Ethem Onur Bilgiç) ve Heykel A.Ş (Tuna Tetik) filmleri izleyicilerin beğenisini kazandı.

Sinema kariyerinin henüz başında olan genç Türk sanatçıların dünya sinemasının merkezi Hollywood''da temsil edilmesine vesile olan Sanat Yönetmeni Nalan Kumlalı Atahan, festivale ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türk filmlerinin festival kapsamında gösteriminin bundan böyle de devam edeceğini söyledi.

''Festivalde bu sene ilk defa Altın Koza''da öğrenci filmleri yarışmasında ödül almış kısa metrajlı filmlerin özel gösterime girmiş olması çok sevindirici'' ifadesini kullanan Atahan, şunları kaydetti:

''Festivalin Kurucu Başkanı Robin Saban''ın nezaket gösterip önerimize sıcak bakması sonucu böyle bir fırsat elde ettik. Türk filmleri bundan böyle önümüzdeki yıllarda da Amerikalı izleyiciyle buluşacak. Kısa metrajlı filmleri, finans ve teknik açıdan zorlansa da sanatsal açıdan geleceğin yapımcıları ve film tarzı hakkında önceden bize ipuçları vermesi açısından değerli görüyorum ve bilhassa bu niteliğiyle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Altın Koza Yönetim Kurulu''na ve yapımcı tüm kardeşlerime bu vesileyle tekrar teşekkür etmek isterim.''

On beş farklı ülkeden 63 filmin yarıştığı 12. Uluslararası Hollywood Öğrenci Filmleri Festivali''nde, ''ISFFH Hayat Boyu Başarı'' ödülü bu yıl,40 yılı aşan sanat kariyeriyle Amerikalı aktör Jeff Doucette''ye verildi.

9 yıl önce