|

'Aşkın en deli hali' belgesel oldu

Bursanın simgelerinden biri haline gelen ve öldükten sonra heykeli dikilen 'Deli Ayten' olarak anınan Ayten Şenaşık'ın yaşam hikayesi, tiyatro oyunun ardından 'Aşkın En Deli Hali-Deli Ayten adıyla belgesel oldu. Belgeselinin galası Tayyare Kültür Merkezinde yapıldı.

Yeni Şafak
07:50 - 17/02/2015 Salı
Güncelleme: 05:56 - 17/02/2015 Salı
DHA

Osmangazi İlçe Belediyesi'ne bağlı Roman Mahallesi Kamberler'de 1953 yılında fakir bir Roman ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen, birden fazla çanta taşıyıp, cümbüş ve davul çalarak gezen 'Deli Ayten' adıyla anılan, Ayten Şenaşık'ın heykeli ölümünden sonra dikildi. Ayten Şenaşışık için Cümbüş Hasan'a olan aşkının ve yaşamının anlatıldığı 'Bir Deli Aşk Hikayesi' adlı tiyatro oyunu hazırlandı. Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Ayten Şenaşıkın hayatının tiyatroya uyarlanması ve oyun müziklerinin de bir CDde toplanması ardından şimdi de bu aşk hikayesi belgesele konu oldu.


Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Karagöz Sinema Atölyesi ve Bursa Kültür Sanat Derneği işbirliğinde hazırlanan bölgeselin galası Tayyare Kültür Merkezinde yapıldı. Galaya Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünçün yanı sıra sanatseverler de yoğun ilgi gösterdi.

Belgesel gösterimi öncesi salonu dolduran sanatseverlere seslenen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, Deli Ayten olarak anılan Ayten Şenaşıkın Bursanın bir döneme iz bırakan önemli isimlerinden biri olduğunu belirterek, bu çalışma ile onun hayatının gelecek kuşaklara da atılmasının sağlandığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü kültürel ve sanatsal etkinliklere destek verdiklerini dile getiren Ödünç, belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Atilla Ödünç ve Vali Yardımcısı Ergun Güngör, belgeselin yazarı, yönetmeni ve oyunculara çiçek verdi. Açılış törenin ardından Ayten Şenaşıkın hayatının anlatıldığı belgesel film izlenime sunuldu.

 
#Karagöz Sinema Atölyesi
#Tayyare Kültür Merkezi
#Deli Ayten
9 yıl önce