|

Azerbaycan: Kırmızıgül, Oscar almaya kararlı

Azerbaycandaki Azad TV, bu ülkede gösterime giren Mucize filmine yer verirken, Mahsun Kırmızıgülün bu filmle olmasa bile bundan sonraki bir filmi ile Oscar almaya kararlı olduğunu öne sürdü.

Yeni Şafak
10:19 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:25 - 12/02/2015 Perşembe
DHA
Azeri kanal, Türkiye'de gişe rekoru kıran Mahsun Kırmızıgülün yönettiği, senaryosunu yazdığı ve oynadığı Mucize filmi ve Bakü'deki galasına magazin programında geniş yer verdi. Azerice Muganni- aktör (Şarkıcı-oyuncu) olarak nitelendirilen Kırmızıgülün Bakü'deki galada 1960lı yıllardaki Türkiyeyi yansıtmak için filmin mekan çalışmaları için İzmir ve Karsın Kağızman İlçesinde 3 ay süren çalışma yapıldığını anlattığı belirtildi.

"HERKES KENDİ SİNEMASINI YAPAR"

Kırmızıgül, ilk kez filmin müziklerinin yüzde 95ini bizzat kendisinin hazırladığını, Prag Senfoni Orkestrası'nın da seslendirdiğini ifade ederken, "Benim yolum bu. Herkes kendi sinemasını yapar. Bu benim kendi sinema anlayışım. Ben halkın sorunlarını anlatmayı seviyorum" dediğini aktardı.

Program sunucusu, Mahsun Kırmızıgülün Türkiyenin tanınmış birçok isminin rol aldığı Mucize filmini değerlendirirken, Muganni-aktör Kırmızıgül; Oscar mükafatı almaya kararlıdır. Bu filmle olmazsa nöbetteki filmle mutlak diye değerlendirme yaptı.

 
#sinema
#oscar
#mahsun kırmızıgül
9 yıl önce