|

Beyaz perdede aile sıcaklığı

Türkiye’de ilk kez bir Aile Filmleri Festivali düzenleniyor. Uluslararası festival, Türkiye ve dünya sinemasının önde gelen aile filmlerini beyaz perdeye yansıtacak.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 20:19 - 30/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca desteklenen “Uluslararası Aile Film Festivali” kapsamında dünya sinemasının önde gelen “aile” filmleri beyaz perdeye yansıyacak. Başkentte ilk kez düzenlenecek festivalde İran, Japonya, Çin, Avrupa, Hollywood ve Bollywood sinemasından filmler izlenebilecek. Etkinliğe, ünlü yapımcı, yönetmen ve oyuncular da destek verecek.



HER KESİMİ KAPSAYACAK


Festival Genel Koordinatörü Ayşe Sönmez yaptığı açıklamada, festivalle ailenin tüm üyelerinin birlikte kaliteli zaman geçirebilmelerine imkan sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Sönmez, “10-24 Mayıs arasında düzenlenecek festivali, 7'den 77'ye toplumun her kesimini kapsayacak şekilde planladık” dedi.



İLÇELERDE DE GÖSTERİM VAR


Dünya sinemasında “aile” temasına uygun ödüllü filmlerin seçildiği festivalde, tiyatrolar, konserler, sergiler, atölye çalışmaları da gerçekleştirileceğini anlatan Sönmez, etkinlikleri başkentin


merkez ve ilçelerine de taşıyacaklarını bildirdi. Sönmez, “Festivalde, dünya sinemasından Küçük Bir Aşk Hikayesi, Ayrı Dünyalar, Memleket, Mucize, Baba, Beyaz Balon, Düşman Yolu, Türk sinemasından Çınar Ağacı, Babam ve Oğlum, Uzun Hikaye, Deli Deli Olma gibi filmler yer alacak” dedi.


#beyaz perde
#sinema
#film
#Aile Filmleri Festivali
9 yıl önce