|

Cannes Film Festivali için güvenlik alarmı

Paris'te ocak ayında meydana gelen terör saldırıları ve Cannes kentinde bir lüks mağazaya yönelik soygunun ardından bu yılki Cannes Film Festivali üst düzey güvenlik önlemleri altında gerçekleşecek.

Yeni Şafak
16:04 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 13:05 - 10/05/2015 Pazar
AA
2015 Cannes Film Festival
2015 Cannes Film Festival

Bu yıl 13-24 Mayıs tarihleri arasında 68. kez düzenlenecek festival sırasında ülke genelinde hayata geçirilen ve ordu birliklerinin de iç güvenlik için kullanılmasını öngören Vigipirate planı Cannes kentinde de yürürlükte olacak.



Festival boyunca Cannes'da sivil polisler ve güvenlik kameralarının sayısı artırılacak.



Güvenlik güçleri, Cannes kentinde festival sarayına yakın bir bölgede ünlü mücevher mağazası Cartier'den salı günü 17 milyon avro tutarında değerli takının çalınmasının ardından, olası terör saldırısı dışında soygunculara karşı da tetikte olacak.



Her yıl dünyanın dört bir yanından ünlü sinema yıldızlarını ağırlayan ve bu yıldızları görmek için binlerce kişinin akın ettiği Cannes kentinde, mevcut kamera gözetleme sisteminin kamera sayısı da arttırılacak.



Festival boyunca kentte konaklayanların sayısı normal nüfusun üç misli artarak 210 bine ulaşıyor.



Dünyanın en zengin insanları, özel yatları ve jetleri ile yine festival boyunca kente akın ediyor.



Cannes kentinin, Fransız ve İtalyan mafyasının en etkin olduğu yerlerden Marsilya kentine yakın olması da güvenlik endişesini artıran nedenlerden.



Fransız güvenlik güçleri, kent merkezi dışında Nice havalimanı, tren garları ve yat limanlarında da bu yıl güvenlik önlemlerini arttıracak. Dünyaca ünlü yıldızlara verilen özel korumaların sayısında da önemli artış olacak.



#cannes
#fransız
#italya
9 yıl önce