|

Dabbe 6 geliyor

Hasan Karacadağ, Eyüp’te katıldığı söyleşide korku filmlerinin yönetmen ve oyuncular için er meydanı olduğunu söyledi. Seyirci tepkisini önemsediğini belirten Karacadağ, Dabbe 6’yı çekeceği haberini de verdi.

Yeni Şafak
14:55 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 12:59 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak

Korku sinemasının ülkemizdeki en önemli temsilcisi yönetmen Hasan Karacadağ ve yönetmenin son filmi Dabbe; Zehri Cin’in başrol oyuncusu Sultan Köroğlu Kılıç, Eyüplü sinemaseverlerle bir ara geldi. Eyüp Belediyesi ve Film Arası Dergisi’nin ortaklaşa hazırladığı 1 Yönetmen 1 Oyuncu programına katılan Karacadağ ve Köroğlu, sinema yazarı Suat Köçer’in sorularını yanıtladı. İkili, Eyüp Belediyesi Kültür Müdürü İrfan Çalışkan’ın da katıldığı Eyüp Kültür Merkezi’ndeki söyleşide, konukların sorularına da yer verildi.


 


KORKU SİNEMASI ER MEYDANI

 


Korku sinemasına girişi ve sinemadaki ilk yıllarını dinleyicilerle paylaşan yönetmen Hasan Karacadağ, korku sinemasında oyunculuğun zorluklarından söz etti. Bu alanda film yapmanın ayrı zorlukları olduğuna dikkat çeken yönetmen, role uygun birilerini ararken yaşadığı ilginç olayları paylaştı. Karacadağ, korku sinemasının adeta er meydanı olduğunu ifade etti. Dabbe 5’te Belkıs karakterini canlandıran Sultan Köroğlu da iyi bir korku filmi izleyicisi olduğunu söyledi. Korku filminde oynamak bir oyuncu için arayıp da bulamayacağı bir fırsattır diyen Köroğlu, film süresince korku hissi yaşadınız mı sorusuna da “film çekimi sürecinde çok korkmadım” cevabını verdi.


 


İZLEYİCİYİ ÖNEMSİYORUM

 


Filmlerini insanlar izlesin diye yaptığını söyleyen yönetmen, “tek tip izleyici kitlesine değil her türden insanı düşünerek film yapıyorum” dedi. Kur’an referanslı filmlerinin bazı zihinlerde soru işareti bıraktığını ve insanların İslam dinini araştırmaya yöneldiklerini de sözlerine ekleyen Karacadağ, “vahşet ve pornografi içermedi sürece korku sineması faydalıdır” dedi. Dabbe Zehr-i Cin’den etkilendiğini belirten oyuncu Sultan Köroğlu, canlandırdığı karakterin çok boyutlu bir karakter olmasının kendisini ve seyirciyi etkilediğini vurguladı.


 


CİNLERİ ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRDIM

 


Dabbe serisini çekerken çok yönlü okuma ve araştırma sürecine de giren yönetmen, Cin konusunu işleyen Osmanlıca eserler çevirtip okuduğunu belirtti. Okumalarına devam ederken ilerleyen zamanlarda nazar üzerine de bazı projeleri olduğunu ve bunu hayata geçireceğini de gelen konuklarla paylaşmış oldu. Karacadağ, Hollywood’lu yapımcılarla çektiği Magi filmine dair soruları da yanıtlarken, filmin kendisi için farklı tecrübeler kazandırdığını söyledi. Karacadağ, son filmi Magi’de korku alanında iki farklı kültürün izlerini sürdüğünü ifade etti. 

#dabbe filmi
#hasan karacadağ
#suat köçer
#film arası
9 yıl önce