|

Dabbe'den korkmayana 10 bin dolar verilecek!

Bugün vizyona girecek olan Dabbe serisinin beşincisi 'Dabbe 5' Zehr-i Cin filminden korkmayan 10 kişiye 10 bin dolar ödül verilecek.

İha
00:00 - 12/09/2014 Cuma
Güncelleme: 16:31 - 12/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Dabbe'den korkmayana 10 bin dolar verilecek!
Dabbe'den korkmayana 10 bin dolar verilecek!

Türk korku filmi deyince aklımıza gelen başarılı yönetmenlerden biri olan Hasan Karacadağ, 'Dabbe'' serisindeki başarısıyla adından uzun süre söz ettirmeyi başarıyor. Bugün vizyona girecek olan Dabbe serisinin beşincisi 'Dabbe 5' Zehr-i Cin ile bu başarısını devam ettirmeyi hedefliyor. Filmde bir kadının rüyasında gördüğü varlıkların uyanmasıyla birlikte gerçek hayatına yansımasını ve en sonunda kadının içine girerek onu ele geçirmesi anlatılıyor.

Karacadağ, Zehr-i Cin filmi hakkında o kadar iddialı konuştu ki; korkmayanlara 10 bin dolar ödül vereceğini açıkladı. Facebook ve Twitter hesabından duyurduğu yarışmayla, Zehr-i Cin''de ana karakterin cinlerle karşılaştığı sahnenin, en korkunç sahne olduğunu savundu. Karacadağ, filmi izleyecek kişiler arasından seçeceği 10 kişiyi özel bir aygıta bağlayarak beyin dalgalarının ve kalp atışlarının değişimini izleyeceğini, film sonunda sonuçları karşılaştırılarak beynin korku bölgesinde (amigdalada) herhangi bir değişim görülmemesi durumunda testi geçen 10 kişiye 10 bin dolar ödül vereceğini söyledi. Yabancı seyircilerin katılabilmesi için film İngilizce alt yazılı olarak da gösterilecek.

Gülhane Tıp Akademisi'nde bilimsel geçmişi olan Hasan Karacadağ, korku duygusunun aslında beynin geçirdiği düşük frekanslı nöbet anlarından oluştuğunu ve bir insanın korktuğunu gözleriyle mimikleriyle ve sözleriyle gizleyebilmesine rağmen kalp atışlarının ve beyin dalgasının değişmesini asla engellemeyeceğini söyledi.

Dabbe serisinin ilk filmini 2006 yılında gösterime sunan Karacadağ, ilk filminde Dabbe''nin bir internet virüsü olduğunu ve bilgisayarlar yoluyla insanları ele geçirdiğini gösterdi. Dabbe Bir Cin Vakası (2012) filminde, Ceyda adlı kızın ve ailesinin bedensiz varlıklar tarafından rahatsız edildiği ve eve yerleştirilen kameralar sayesinde bu varlıkların gerçekliği gösterildi. Dabbe Cin Çarpması (2013) filminde; Kübra kına gecesinde cinlerin saldırısına uğrar ve bedeni ele geçirilir. Dini ve bilimsel yöntemlerin çatışması da konu edilir.


TÜRK İNSANINI KORKUTAN ''DABBE'' NEDİR?

Kuran-ı Kerim'de geçen adı Dabbe'tül Arz'dır. Dabbe; İslam dinine göre kıyamet öncesi ortaya çıkacak bir varlıktır. Dabbe'nin kıyamet alameti olduğu biliniyor.

10 yıl önce