|

''Dondurmam Gaymak''ın yönetmeni öğrencilerle

''Dondurmam Gaymak'' filmiyle yurt içi ve yurt dışında birçok ödül alan ünlü yönetmen ve senarist Yüksel Aksu, Yaşar Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

İha
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:42 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
''Dondurmam Gaymak''ın yönetmeni öğrencilerle
''Dondurmam Gaymak''ın yönetmeni öğrencilerle

Toplumun her kesimini kucaklayan ''Dondurmam Gaymak'' filmiyle Muğla''nın film ve dizi sektörünün aranılan mekanı haline geldiğini anlatan Aksu, İzmir''in de aynı şansı yakalayabileceğini söyledi. Tüm Ege''yi kucaklayacak bir sinema okulu projesi olduğunu da dile getiren Muğla doğumlu yönetmen, geleceğin sinemacılarına önemli tüyolar verdi.

SEKTÖRE İZMİRLİLER HAKİM

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü ile Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarımı Bölümü''nün ortaklaşa düzenlediği ''CONTACT: Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali''nin'' konuğu olan yönetmen Yüksel Aksu, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. İstanbul dizi ve sinema piyasasının neredeyse çoğunluğunu İzmirlilerin oluşturduğuna dikkat çeken Aksu, bunun tesadüf olmadığını söyledi. Gençlerin İzmir''de iyi bir üniversite eğitimden geçtiğini belirten yönetmen, ''İzmir''den İstanbul''a geldiğimde cebimde yol param bile yoktu. Yalnızca bir sırt çantasıyla geldim. Ancak kuramsal olarak çok donanımlı gittim. İzmir, çeşitli kültürel değerlere sahip bir kent. Geleceğin sinemacı adayları olarak bunun avantajlarını mutlaka kullanın. Bu sektörde 24 saat okuyup, 24 saat gözlemleyip 24 saat de çalışmak var. Ama tüm bunlara sabır gösterdiğinizde de başarıya ulaşmak var'' dedi.

9 yıl önce