|

En çok Selvi Boylum Al Yazmalım filmini sevdik

Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK özel bir etkinliğe imza attı. ‘’Selvi Boylum Al Yazmalım” filmine ‘’En İyi Film’’ ödülü verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:08 - 25/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türk sinemasının 100. yılı, Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Düzenlenen etkinlikte, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra İlyas Salman'dan Cem Yılmaz'a, Ayşen Gruda'dan Melisa Sözen'e kadar Türk sinemasının birçok oyuncusu buluştu.



SEYİRCİ SEÇTİ


Gecede halk oylamasıyla belirlenen “En iyi film” ödülü, “Selvi Boylum Al Yazmalım”a verildi. Ödülü, filmin yapımcısı Arif Keskiner aldı. Cüneyt Arkın, Ediz Hun, İzzet Günay, Memduh Ün, Münir Özkul, Safa Önal, Yılmaz Atadeniz, Türker İnanoğlu ile vefat eden Ekrem Bora, Erol Günaydın, Erol Taş, Öztürk Serengil ve Ömer Kavur'a “Saygı ödülü” verildi.



En İyi On'lar


- En iyi 10 drama filmi”: Bir Zamanlar Anadolu'da, Eşkıya, Gelin, Masumiyet, Muhsin Bey, Selvi Boylum Al Yazmalım, Susuz Yaz, Umut, Sürü ve Yol.


- “En iyi ilk 10 kadın drama oyuncusu” : Fatma Girik, Filiz Akın, Hülya Avşar, Hülya Koçyiğit, Meltem Cumbul, Müjde Ar, Nebahat Çehre, Selda Alkor, Türkan Şoray, Zuhal Olcay.


- “En iyi ilk 10 erkek drama oyuncusu” : Çetin Tekindor, Fikret Hakan, Fikret Kuşkan, Haluk Bilginer, Kadir İnanır, Şener Şen, Tarık Akan, Ayhan Işık, Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz.





#Yeşilçam
#Türk filmleri
#Selvi Boylum Al Yazmalım
9 yıl önce