|

Erdoğan, "Bizim Hikaye" filmini izledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazdığı bir kitaptan dolayı 12 Eylül 1980 döneminde hapis yatan babasının iade-i itibar davası için mücadele eden bir adamın dramını anlatan "Bizim Hikaye" filmini izledi.

Yeni Şafak
12:40 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 10:44 - 29/03/2015 Pazar
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yazdığı bir kitaptan dolayı 12 Eylül 1980 döneminde hapis yatan babasının iade-i itibar davası için mücadele eden bir adamın dramını anlatan "Bizim Hikaye" filmini izledi.



Filmi, eşi Emine Erdoğan ile Altunizade Capitol'deki sinema salonunda izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.



Erdoğan, filmi, 1980 darbesi ve darbe öncesi nesillerin hangi çilelerle yetiştiği, darbeden sonra çekilenler yani fikir, düşünce noktasında o günün özgürlükler tablosunu ortaya koyması bakımından çok çok önemli bulduğunu vurgulayarak, zaman zaman gözlerinin yaşardığını söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:


"Çünkü yani İsmail Akıncı'nın salt bir hücreye atılma değil, aslında havuzun içerisinden o sedire geçiş olayı, betonda kalması olayı yaşadığımız olaylardı. Bundan dolayı tabii burasını çok çok anlamlı buluyorum. Tabii buna benzer birçok gençlerimiz maalesef hayatlarını zindanlarda kaybetti. Zindanların dışında 'iki bi taraftan, iki bi taraftan' dediler. Bunu böyle bir filmle ortaya koyması bakımından gerek senaristlerini, gerek yapımcılarını, gerekse bu filmde rol alan tüm arkadaşları kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu filmin yapımına katkısı olanlara şahsım ve özgürlük mücadelesi verenler adına da teşekkür ediyorum."



#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#İsmail Akıncı
#Bizim Hikaye
9 yıl önce