|

Hırs kara bir denizdir

Kevin MacDonald’ın yönettiği Kara Deniz, daha iyi bir yaşam sürmek için denizde gömülü altınların peşine düşen bir grup denizcinin yolculuğunu anlatıyor. Mürettebatın hayatta kalma mücadelesi seyirciyi sadakat, ihanet ve fedakârlık etrafında derin bir muhasebeye götürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 22:15 - 23/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İskoçya'nın Son Kralı ve Devlet Oyunları gibi önemli filmlere imza atan Kevin MacDonald, denizde gömülü altınların peşindeki mürettebatın yaşadıkarını anlattığı Kara Deniz isimli filmiyle bir kez daha sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Belgeselci kimliğiyle de tanınan usta yönetmen, son filminde daha iyi bir yaşam sürmek için hayatlarını tehlikeye atan bir avuç denizcinin dostluk, sadakat ve ihanet etrafında gelişen trajik hikâyelerini anlatıyor. Filmin başrollerini ünlü oyuncu Jude Law ile Ben Mendelshon, Scott McNairy ve Tobias Menzies paylaşıyor.



Robinson, 11 yıldır çalıştığı denizcilik şirketinden sebepsiz yere kovulur ve ayrıldığı eşi ile çocuğu yüzünden zor günler geçirmeye başlar. Bir dostu aracılığıyla II. Dünya Savaşı sırasında içi yığma altın dolu bir Alman U-Bot'unun Gürcü karasularında denizin altında yattığını öğrenir. Yakın arkadaşlarından bir ekip kurarak altınları aramaya karar veren Robinson, anlaşma yaptığı şirketle yola çıktığı bazı arkadaşlarının planlarından habersizdir.



HAFIZALARDA YER EDECEK BİR YAPIM


Hikâye ve senaryosuyla özgün bir dil tutturan Kara Deniz, teknik yönleriyle de göz dolduran bir yapım. İlk dakikalarından itibaren seyirciyi hikâyenin içine çekmeyi başaran yönetmen, denizcilerin hırs üzerine kurulu çatışmalarını adım adım derinleşen bir gerilime dönüştürmeyi başarıyor. Denizaltında yaşanan dehşeti etkileyici biçimde yansıtan Kara Deniz, ağırbaşlı temposu, başarılı kurgusu ve sürpriz finaliyle hafızalarda yer edecek bir yapım. Mürettebatın kendi aralarındaki psikolojik çatışmanın anormal bir hızla şiddete dönüşmesi ve bazı karakterlerle ilgili soru işaretleri ise filmin kusurları olarak anılabilir.



HIRS HER KÖTÜLÜĞÜN ANASI


Her biri farklı kişiliklere sahip mürettabatın eski bir denizaltında yaşadığı yolculuğu güven, ihanet ve fedakarlık etrafında yoğun bir hesaplaşmaya dönüştüren film, insanoğlunun paraya olan düşkünlüğünü yalın bir dille perdeye yansıtıyor. Film bir yandan hırsın bulaştığı bir yapının ayakta kalamayacağını gözler önüne sererken diğer yandan sadakat ve fedakârlığın her şeye rağmen var olacağı mesajını veriyor.



Jude Low beklentileri karşılıyor


Son yıllarda rol aldığı filmlerle beklenen çıkışı yapamayan ünlü oyuncu Jude Low, bu filmde rolünün hakkını veriyor. Don Hmingway'da yoğun biçimde olumsuz eleştiriler alan ve son olarak Büyük Budapeşte Oteli'nde küçük bir rolle kendisini gösteren ünlü oyuncu, Kara Deniz'deki başarılı oyunculuğuyla yeniden sinemaseverlerin beğenisini kazanacağa benziyor.




#Kara Deniz
#Jude Low
#Büyük Budapeşte Oteli
9 yıl önce