|

Hırvatistan'da 4. Türk Filmleri Haftası başladı

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türk Filmleri Haftası, yönetmen Mehmet Ada Öztekin'in "Mahmut ve Meryem" filminin gösterimiyle açıldı. Etkinlik, Mehmet Ada Öztekin'in yönetmenliğini yaptığı "Mahmut ve Meryem" filminin gösterimiyle başladı

Yeni Şafak
09:29 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:45 - 24/07/2017 Pazartesi
AA

Hırvatistan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü ve Hırvat-Türk Dostluk Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen Türk Filmleri Haftası'nın açılışı için Zagreb'deki Avrupa Sineması'nda tören düzenlendi. Törene Hırvatistan Kültür Bakan Yardımcısı Alen Kaymoviç, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Ahmet Tuta, Hırvat-Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Richembergh ve sinemaseverler katıldı.



"Mahmut ve Meryem" filminin Hırvat oyuncusu Kristina Krepela'nın da yer aldığı törende konuşan Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Tuta, Türk Filmleri Haftası'nın artık bir geleneksel hal aldığını belirtti ve Hırvatistan'da Türk kültürüne karşı gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Tuta, "Sinema başka bir kültürü tanımanın en iyi yollardan birisidir. Filmleri izlediğiniz zaman ortak yaşadıklarımızı ve duygularımızı göreceksiniz" diye konuştu.



Bakan Yardımcısı Kaymoviç ise etkinliğin geçen yıl Türkiye ile Hırvatistan kültür bakanlıkları arasında imzalanan kültür işbirliği anlaşmasının ne kadar yarar getirdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.



24 Mayıs'a kadar devam edecek Türk Filmleri Haftası kapsamında Hırvat sinemaseverler, "Çanakkale: Yolun Sonu", "120", "Can", "Aşk Tesadüfleri Sever", "Yozgat Blues", "Son Mektup" gibi Türk filmlerini izleyebilecek.



Zagreb'in ardından Türk filmleri Hırvatistan'ın diğer kentlerinde de izleyiciyle buluşacak.

#Hırvatistan
#Türk Filmleri Haftası
#Ahmet Tuta
9 yıl önce