|

"İkinci Adım Yok" senaryo yarışması

Madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla SETEM tarafından Yeşilay'ın desteğiyle düzenlenen yarışmaya, 8 Mayıs'a kadar başvurulabilecek.

Yeni Şafak
15:57 - 16/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:03 - 16/03/2015 Pazartesi
AA
Madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından Yeşilay'ın desteğiyle düzenlenen "İkinci Adım Yok" kısa film senaryo yarışmasına başvuru başladı.


SETEM'den yapılan açıklamada, kolayca temin edilebilen yeni ve çok tehlikeli uyuşturucu türlerinin, gençler için ciddi bir tehdit ve tehlike oluşturduğu kaydedildi.


Açıklamada, uyuşturucu ve farkındalık konulu en iyi senaryoların seçileceği yarışmada, gençlerin ve ebeveynlerin farkındalık düzeylerinin arttırılması ve uyuşturucuya karşı gençlere bir mücadele alanı oluşturulmasının amaçlandığı bildirildi.


Yarışmacıların gençleri ve ebeveynleri düşünmeye sevk edecek en fazla 3 sayfa olacak şekilde senaryoları hazırlamaları gerektiği belirtilen açıklamada, bu senaryoların 8 Mayıs'a kadar gönderilmesi gerektiği aktarıldı.


Jüri tarafından, yarışma konusuna uygun, en etkili ve özgün hikayeye sahip, prodüksiyon açısından uygulanabilecek 3 senaryonun seçileceği kaydedilen açıklamada, değerlendirme sonuçlarının 15 Mayıs'ta "
" internet adresinden duyurulacağı, dereceye girenlere telefon ve elektronik posta yoluyla bilgi verileceği ifade edildi.


Açıklamada, "Dereceye giren birinci eser sahibi 5 bin, ikincisi 3 bin, üçüncüsü  bin 500 lira ile ödüllendirilecek. Başvuru koşulları ve ayrıntılı bilgi www.setemakademi.com adresinde yer almakta" denildi.
#Kısa Film
#yarışma
#setem
9 yıl önce