|

İnşaat daha bitmemiş

İlki 2003''te çekilen İnşaat filminin devamı niteliğindeki ''İnşaat-2'', bu hafta vizyona giriyor. Hikâyesine özgün bir yenilik katamayan film önceki filmin tekrarı olmaktan öteye geçmiyor.

Suat Köçer
00:00 - 7/11/2014 Cuma
Güncelleme: 22:42 - 6/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İnşaat daha bitmemiş
İnşaat daha bitmemiş

Senaryo ve yönetmenliğini Ömer Vargı''nın üstlendiği 2003 yapımı İnşaat, o dönem büyük beğeni toplamış, sinema çevrelerinden de övgüler almıştı. Kendi hallerinde yaşayan Ali ve Sudi adlı iki inşaat işçisinin mafya olaylarına karışmalarını ustalıklı bir kara mizaha dönüştüren filmin devamı niteliğindeki İnşaat-2 ise aynı başarıyı yakalayamıyor.

CESET BU KEZ DENİZDEN GELİYOR

On yıl hapis yatıp çıktıktan sonra Ali ve Sudi özgürlüğün tadını çıkarırken kıyıya iki cesedin vurmasıyla yeni bir macera daha başlar. İki arkadaş başlarına belâ almamak için cesetleri hemen gömerler ama karmaşık bir cenderenin içine de düşmekten kaçamazlar. Aşık oldukları kadınlarla başka bir ülkeye gitme plânı yaparlarken cesetlerin arkası yine çorap söküğü gibi gelir. Başrollerini Şevket Çoruh, Emre Kınay, Yeşim Büber, Bülent Kayabaş, Itri Koşar, Tuncay Beyazıt, Şehsuvar Aktaş ve Günay Karacaoğlu''nun paylaştığı filmin senaryo ve yönetmen koltuğunda, yine Ömer Vargı oturuyor.

YENİ BİR ŞEY YOK

Önceki filmin güçlü alt metinlerine karşın yeni filmin kurgu ve senaryosu salt komedi yapma çabası üzerine kurulu. Mizahtan ziyade kaba komedinin belirgin biçimde öne çıktığı film, neredeyse aynı mantık üzerine kurduğu olay örgüsüyle, önceki filmin tekrarı olmaktan öteye geçmiyor. Hikâyesine özgün bir şey katmayan İnşaat-2 karakterleri, mesaj ve eleştirileriyle de yine ilk filmin bıraktığı yerde duruyor.

9 yıl önce