|

İran'da animasyon festivali başladı

İran'da düzenlenen uluslararası animasyon festivali başladı. Festivale, 74 ülkeden 2 binden fazla eser katılıyor.

11:16 - 10/03/2015 Salı
Güncelleme: 11:25 - 10/03/2015 Salı
AA
Başkent Tahran’da "Çocuk ve Gençleri Fikri Yönden Geliştirme Merkezi" fuar ve sergi salonunda düzenlenen festivale, Türkiye'den 3 animasyon eseri katılıyor.


Festivali organize eden "Çocuk ve Gençleri Fikri Yönden Geliştirme Merkezi" Başkanı Ali Rıza Hacızade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 9'uncusu düzenlenen festivale, İran dahil 74 ülkeden 2 binden fazla eserin katıldığını belirtti.


Hacızade, festival kapsamında dini ve manevi değerleri konu alan amatör çalışmalar ile uzun ve kısa metrajlı filmlerin gösterimlerinin yapılacağını söyledi.


Organizatörlerden Muhammed Rıza Kerimisaremi de festivalin 20 yıldır, her iki yılda bir düzenlendiğini hatırlatarak, “İnsani ve ahlaki değerler, animasyonlar vasıtasıyla sanat diliyle insanlara ve toplumlara aktarılıyor” dedi.


Rusya’dan gelen Aleksandra Petrov ise festivale katılan filmlerin oldukça farklı ve zengin içeriğe sahip olduğunu ifade ederek, "Çeşitli konuları işleyen ve farklı alanlarda çalışan kişilerin bir araya gelmesi, yeni düşüncelerin oluşmasına ve yeni ufukların açılmasına zemin hazırlıyor" diye konuştu.


Türkiye'den Tolga Yıldız, Serin İnan ve Alper Durmaz adlı animatörlerin eserlerinin de gösterileceği festival, 12 Mart Perşembe gününe kadar devam edecek.
#Iran
#animasyon festivali
#Tahran
9 yıl önce