|

Işık: Film çözüm sürecine destek olacak

Malatyalı yönetmen Haydar Işık, “'27'sinde Aşk 7'sinde Ölüm' sinema filmi çözüm sürecine ayna olacak” dedi. Işık, “Barış ve çözüm dışında başka alternatif şansımız yoktur” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
14:45 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:47 - 8/12/2014 Pazartesi
IHA
Malatyalı yönetmen Haydar Işık, Malatya’da bir kafede çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Daha önce kısa film, kamu spotu gibi çalışmalarının yanı sıra uzun metrajlı film projeleriyle de sinema sektöründe yer alan yönetmen Işık, Şubatta vizyona girecek olan "Aşkkopat" filmi ve Malatya’da çekmeyi planladıkları "27'sinde Aşk 7'sinde Ölüm" sinema film projeleriyle ilgili, tiyatro-sinema oyuncusu Ömer Konakçı ve film proje konsept danışmanı Mehmet Erkan Doğan ile birlikte soruları cevapladı.


Işık, amaçlarının çözüm sürecine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Işık, “Ben Türk ve Kürt kültürüne hakim bir insanım. Halkın içinde sorun yok ancak, dünyanın değişik ülkelerinde bir politika olarak kullanıp, insanları gereksiz yere birbirlerini kırmaları ve öldürmeleri çok üzücüdür. Türkiye 30 yıldan beri böyle bir durumla yaşıyor. Bu çok içine sindirdiğimiz durum değil. Birileri bir şeyler yapması lazım. Barış ve çözüm dışında başka alternatif şansımız yoktur. Karınca kararınca, ufak da etkisi olsa, böyle bir proje içerisinde yer almak istedik” ifadelerini kullandı.


“'27'SİNDE AŞK 7'SİNDE ÖLÜM' SİNEMA FİLMİ ÇÖZÜM SÜRECİNE AYNA OLACAK”


Ekip olarak yine büyük bir sinema film projesi üzerinde çalıştıklarına değinen Haydar Işık, “'27'sinde Aşk 7'sinde ölüm' sinema filmi çözüm sürecine ayna olacak” diyerek, bu yeni projede Malatya Sahne Sanatları Merkezinden Ömer Konakçı ve ekibine oyuncu kadrosunda yer vereceklerini ifade etti. Filmin konsepti bakımından Türkiye’de bir ilk olacağı, bu bağlamda bunun için konsept danışmanı Mehmet Erkan Doğan bu süre zarfında Malatya’da saha çalışmalarını sürdüreceği söyleyen Işık, 5’nci Malatya Uluslararası Film Festivali’ni de eleştirdi. Işık, “Bir Malatyalı olarak davet edilmemesini eleştirdi. Işık, “Malatya’da bir film festivali yapılıyorsa, en çok Malatyalı değerleri getirmek lazım.Kendim için söylemiyorum. Malatya’yı temsilen yönetmen ve sanatçılar çok. Malatya’da yapılan ancak Malatyalıların içinde pek olmadığı dünyanın ender projelerden bir tanesidir. Malatya Uluslararası Film Festivali’ni, o şirket için yapmıyorsun. Malatya için yapıyorsun. Dolayısıyla Malatyalı değerlere sahip çıkmak gerekir” ifadelerini kullandı.




 
#Malatya Uluslararası Film Festivali
#Mehmet Erkan Doğan
#Haydar Işık
9 yıl önce