|

Kayseri Altın Çınar Film Festivali'nde, Filistin

"Filistin" teması ile bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali" kapsamında, sinema oyuncuları Kayhan Yıldızoğlu ve Yusuf Sezgin sinemaseverlerle bir araya geldi.

Yeni Şafak
11:47 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 08:49 - 8/05/2015 Cuma
AA
3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali
3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali

Bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda düzenlenen söyleşiye katılan sanatçılara sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Söyleşinin moderatörlüğü ise sinema yazarı Burcak Evren yaptı.



Kayhan Yıldızoğlu, Türk filmlerinin hala büyük bir sevgi ve ilgiyle izlendiğini söyledi.



Eski şartlarda film çekmenin oldukça zor olduğunu anlatan Yıldızoğlu, "Ben 192 filmde oynadım. Benim çalışmadığım yönetmen, sanatçı kalmadı. Çok güzel anılarla, çok güzel günlerle bugünlere kadar geldim. Bu meslek oldukça zor bir meslek" diye konuştu.



Günümüzdeki oyuncuların "Hemen artist olayım para kazanayım" düşüncesine sahip olduğunu savunan Yıldızoğlu, "Hedefiniz bu olmayacak. Hedefiniz iyi bir sanatçı olayım olacak." dedi.



Üniversitelerin kültür yönünden çok önemli kurumlar olduğunu ifade eden Yıldızoğlu, şöyle devam etti:



"Üniversite eğitimin tenceresinin kaynamaya başladığı, dumanlarının çıktığı bir yer. Ama ne yazık ki sık sık gazetelerde okuyorum. Karşıt düşünceli öğrenciler bıçaklarla sopalarla birbirlerine giriyorlar. Bundan dolayı üzüntü duyuyorum. Ben hayatımda 15 kez dünyaya gelsem bundan daha ahmakça bundan daha çirkin düşünce ve davranış düşünemiyorum. Üniversitelerde her türlü karşıt düşünce olacak. Bunlar çatışacak. Siz hiç yurt dışındaki üniversitelerde böyle bir şey işittiniz mi? Lütfen buna dikkat edin. Arkadaşlarınızı uyarın."



Sinema oyuncusu Yusuf Sezgin ise sinemaya 1962 yılında başladığını, 300'ün üzerinde filmde oynadığını anlattı.

#3. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali
#Kayhan Yıldızoğlu
#Yusuf Sezgin
9 yıl önce