|

Kızım olmadan asla!

İlki 2008’de vizyona giren Takip serisinin üçüncü halkası ‘Takip 3: Son Karşılaşma’, beş yapımın vizyona girdiği bu haftanın tek aksiyon filmi. Kızını mafyaya karşı korumaya çalışan eski bir ajanın mücadelesini konu edinen film, Hollywood klişelerine sımsıkıya bağlı kalırken, sürprizlerle örülü kurgusu ve yalın anlatımıyla da seyircisine derli toplu bir hikâye anlatıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/01/2015 Cuma
Güncelleme: 21:18 - 8/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Liam Neeson’un canlandırdığı Bryan Mills karakteriyle seyirci kadar sinema çevrelerinin de ilgiyle izlediği Taken/Takip serisi, ‘Son Karşılaşma’ adlı üçüncü halkasıyla yeni bir maceraya yelken açıyor. Hollywood’un klasikleşen ‘beladan kaçan emekli dedektif’ alışkanlığını büyük ölçüde tekrarlayan Son Karşılaşma, serinin 2008’de başlayan yolculuğunu bu filmle nihayete erdiriyor. Senaryosunu aynı zamanda kendisi de bir yapımcı ve yönetmen olan Luc Besson’un Robert Mark’la birlikte kaleme aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Takip 2; İstanbul’da imzası bulunan Olivier Megaton oturuyor. 

HERŞEY KIZIM İÇİN 

Eski bir gizli operasyon ajanı olan Bryan Mills, cinayete kurban giden eski karısının katilini ararken, kendisini yurtdışı bağlantılarla örülü tehlikeli bir karanlık ağın içinde bulur.  Bir yandan katilin izini süren Bryan Mills, öte yandan hayatta en değer verdiği kişi olan kızını bu karanlık güçlerden kaçırmaya çalışır. Bryan, büyük bedeller ödeyerek bu işin içinden çıkmak için uğraşırken, işi pek de kolay olmayacaktır. 

Müslüman olacağını açıklamıştı

Takip serisinin başrol oyuncusu Liam Neeson, önceki filmin çekimleri için geldiği İstanbul’da ezanlardan çok etkilendiğini ve Müslüman olmayı düşündüğünü söyleyerek tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmişti. 


Aynı yollarla takip

Hikâye ve senaryosuyla kendine özgü bir arayışa girişen Takip 3: Son Karşılaşma, biçimsel özellikleriyle Hollywood maceralarının bilindik yollarından ilerliyor. Zaman zaman yaptığı sürprizlerle seyircinin dikkatini diri tutmaya çalışan filmin en büyük kozu ise neredeyse hiç dinmeyen aksiyonu. Kimi devamlılık ve özensiz bazı sahnelere karşın, derli toplu bir iş çıkaran filmin iki başrol oyuncusu Liam Neeson ve Forest Whitaker, rollerinin hakkını veriyor. Özellikle Türk sinemaseverin yakından tanıdığı Forest Whitaker, başarılı oyunculuğunun yanı sıra sempatik tavrıyla da seyircinin gönlünü fethedeceğe benziyor.

#Liam Neeson
#Bryan Mills
#Taken/Takip
9 yıl önce