|

Klasik otomobillerle geçtiler

Türk sinemasının 100. yılı kapsamında Yeşilçam'ın ünlü isimleri, filmlerde kullanılan klasik araçlarla geçit töreni yaptı.

Dha
00:00 - 8/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:52 - 8/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Klasik otomobillerle geçtiler
Klasik otomobillerle geçtiler

Beşiktaş Belediyesi Yeşilçam'ın çok sayıda ünlü ismini Dolmabahçe'de bir araya getirdi. Burada ünlü isimler, Yeşilçam filmlerinde sıkça görülen klasik otomobillere binerek halkla fotoğraf çektirdi. Ünlü isimler, halktan yoğun ilgi gördü. 1960'lı yılların başrol oyuncularından İzzet Günay, 100'üncü yılı nedeniyle sinema aşkına toplandık. Madem böyle bir şeye öncülük ediyorlar bizim de yardımcı olmamız lazım. Biz eski sinema sevdalıları yine bu sevdanın peşinde koşuyoruz" diye konuştu.

Aynı yılların oyuncularından Göksel Arsoy ise, 100. Yıl çok muhteşem bir rakam. Bu yıllara kadar gördüğünüz gibi bu sinema severler bizlere sahip çıktı. Hiçbir zaman bizi unutmadı. Bizleri bugünlere taşıyan bu sevgili dostlara sevgi, saygı ve minnet duygularımızı sunuyoruz" dedi.

Oyuncu Bahar Öztan da, yeni kuşak sinemacıları ve çekilen filmleri beğendiğini belirterek, Bütçeli filmler çekiliyor. Çok paralar harcanıyor. Dolaysıyla oyuncularda çok iyi. Çok daha iyi yerlere gidecek. Ama Yeşilçam'ı ve oyuncularını unutmamalarını istiyoruz" diye konuştu. Daha sonra ünlü oyuncular Türk sinemasının 100. Yılını kutlamak için pasta kesti.

BELEDİYE BAŞKANINDAN KÜLTÜR MÜDÜRÜNE ELEŞTİRİ

100. yıl organizasyonunu düzenleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yapılan organizasyonu beğenmeyince kültür müdürünü mikrofonda eleştirdi. Hazinedar, şöyle konuştu:

Kötü bir huyum var. Marifet iltifat ister ya, marifeti yaparım da eleştiri yapmadan da duramam. Bu muhteşem organizasyonu bize getiren Klasik Otomobilciler Derneği'ne birlikte yapma heyecanını bize yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. Ama bu kadar güzel organizasyonda bizim kültür müdürlüğümüzün de benim de böyle kötü bir huyum var arkadaşlar. Arkadaşlık bir yere kadar. Hizmet olmadı mı, kalite olmadı mı ben çok kötü oluyorum. Beşiktaş İstanbul'un kalbi. İstanbul'un kalbinde yaptığımız her kültürel hizmetin organizasyonel kalitesi olacak. Bir daha böyle bir şey görmek istemiyorum. 40 yıldır bize o ekranlarda bambaşka dünyaları yaşatan bu insanlara, sanatçılarımıza burada bambaşka bir dünya yaşatmalıydık."

Konuşmaların ardından Yeşilçam'ın emektar oyuncuları bindikleri klasik otomobillerle Beşiktaş turu attı. Üstü açık otomobillerle halkı selamlayan oyunculara turistlerde ilgi gösterdi.

9 yıl önce