|

’Kod Adı K.o.z’ filmi gala yaptı

‘Gezi Parkı’ olayları ile 17-25 Aralık sürecinin konu edildiği ve Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık yaptığı döneminin canlandırıldığı “Kod Adı K.O.Z.” filminin galası, birçok ünlü ismin katılımıyla yapıldı.

Yeni Şafak
09:52 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:55 - 12/02/2015 Perşembe
IHA
Başrollerinde Cem Kurtoğlu, Hazım Körmükçü, Tolga Karel, Hakan Ural, Turgay Tanülkü, Remzi Evren, İskender Bağcılar ve Yeşim Alıç’ın yer aldığı "Kod Adı: K.O.Z." filmi Zorlu Center Performans ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede gala yaptı. Konusunu, yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmalar, MİT’ten basına yansıyanlar, istihbarat müsteşarının ifadeye çağrılması başta olmak üzere ‘Gezi Parkı’ olayları ile 17-25 Aralık sürecini ele alan filmin galasına birçok ünlü isim katıldı.

“AMACIMIZ DEVLET YANINDA OLAN BİR SİNEMA FİLMİ ÇEKMEKTİ”

Gala filmi gösterimi öncesi film ekibi basın açıklaması için kameraların karşısına geçti. Film setinin ve çalışmaların olumlu geçtiğini söyleyen filmin yapımcısı Uğur Yalçınkaya, “Çok güzel bir set oldu. Çok güzel bir uyum içerisinde çalıştık. Yola çıkarken tek düşüncemiz devletin yanında olan bir sinema filmi çekmekti. Öyle bir film çıktığına da inanıyoruz. Türkiye’de konusu itibariyle bir ilk oldu bu film. İnşallah biz başarılı oluruz, bizden sonra da bu tarz filmler her kesim tarafından çekilir” dedi.

“BÖYLE KONULARIN TARTIŞILMASI ÖZGÜRLÜKÇÜ DÜŞÜNCEYE ATILMASI GEREKEN GÜZEL ADIMLAR”

Filmde emniyet müdürünü canlandıran Tolga Karel, “Şüphesiz ki Türkiye’nin, Ortadoğu’nun hatta dünyanın beklediği bir film diyebilirim aslında. Salon olarak sadece İstanbul’da Türkiye değil Avrupa’nın birçok yerinde ve birçok salonunda giriyor bu film. Türünün ilk örneği bir film bu film Kod Adı K.O.Z. devamı gelecektir, devamı gelmesi gerekiyor. Türkiye’de böyle konuların tartışılması konuşulması aslında hep söylüyorum özgürlükçü düşünceye ve demokrasiye atılması gereken çok güzel adımlar olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“TAKDİR HALKIMIZINDIR”

Filmin yönetmeni Celal Çimen ise, “Halkımız ülkemizde son 2 yılı özetleyen bir politik gerilim filmi izleyecek, izlediği zaman filmdeki kimi karakterle gerçek hayattaki karakterler arasında da şüphesiz bir bağlantı kuracaktır. Kararı halkımızın beğenisine ve sonra tarihe bırakıyoruz. Filmde en zorlandığımız bölüm helikopter kazası çektik soğuk bir kış günüde o gün hepimiz çok üşüdük. Başbakanlık konvoyunu çektik yaklaşık 30 araçlık bir konvoydu ekipte 25-30 araçtı 60 araçla bir yerden bir yere hareket etmek oldukça zordu. Halkımız gerçekten başbakan geçtiğini ve başbakan konvoyu olduğunu düşünüp geldiler yanımıza. Memur arkadaşlar polis arkadaşlarda yanılarak yanımıza geldiler hatta başbakan gelmiş diye” şeklinde konuştu.
#Filmin yönetmeni Celal Çimen
#Kod Adı K.O.Z.
#Cem Kurtoğlu
#Hazım Körmükçü
#Tolga Karel
#Hakan Ural
#Turgay Tanülkü
#Remzi Evren
#İskender Bağcılar
9 yıl önce