|

Kürtçe filmle geri döndü

Mersin'de huzurevinde yaşayan yaşlı lezbiyen bir kadının hayatını anlatan 'Herşey Yeni Başlıyor' filmini çeken ve birçok dizide rol alan oyuncu Sinem Yaruk, psikolog Ercan Orhan'ın senaryosunu yazıp yönettiği Bermayi (Arta kalan) adlı Kürtçe filmle beyaz perdeye dönüyor.

Yeni Şafak
13:39 - 31/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:40 - 31/12/2014 Çarşamba
DHA
Diyarbakır'da çekimleri devam eden 'Bermayi' filminin başrol oyuncusu televizyon dizilerinin tanınmış yüzü Sinem Yaruk üstlendi. Ailesiyle Mersin'de yaşayan oyuncu Sinem Yaruk, filmin Kürtçe çekildiğini belirterek, rol alan bütün oyuncuların, rollerini Kürtçe oynadığını söyledi. Yaruk, mekan olarak Diyarbakır'daki Keçiburcu, Dağ Kapı Meydanı, Ofis, Fiskaya semtlerinin kullandığını kaydederek, sıra dışı işlere imza atmanın en büyük hayali olduğunu vurgulayarak, "Daha önce senaryosunu yazıp yönettiğim eşcinsel yaşlı bir kadının yaşamını anlatan bir film çektim. Aslında bu benim en büyük hayalimdi. Bir Kürt filminde oynamayı çok istiyordum. Bu filmle ikinci hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Ben de bir Kürdüm. Bu topraklarda doğdum, büyüdüm ama kendi ana dilimde bir şeyler yapabilmek, gerçekleştirebilmek, özümü ve kendimi bulabilmek için büyük bir şanstı" dedi.

Filmin Mart 2015'te vizyona gireceğini belirten Yaruk, "Böyle bir sette ve ekip içinde yer aldığım için çok mutluyum. Çünkü Türkiye'de bir ilke imza atılıyor. Takdir edersiniz ki ötekileştirilmiş duygulardan bir tanesi de Kürt açılımı ve Kürt siyasetidir. Bu konuda birçok tepki de aldım. Seve seve her şeyi göze alarak, rol aldığım karakterin hakkını vererek ve günlerce analiz ederek, Diyarbakır'ın her sokağında soluk soluğa bu filmi çektik. 31 Mart'ta da vizyonda olacak. Büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu film aynı zamanda da tüm festivallere de katılacak" diye konuştu.

Yaruk, Avrupa'nın birçok ülkesinden de gösterim için teklif aldıklarını da sözlerine ekledi.


 
#Mersin
#Kürtçe film
#Bermayi
9 yıl önce