|

Lauren Bacall'ın eşyaları açık artırmada satıldı

ABD'de geçen yıl ölen Oscar ödüllü oyuncu Lauren Bacall'a ait eşyalar, New York'ta yapılan açık artırmada toplam 3,6 milyon dolara satıldı.

Yeni Şafak
15:04 - 3/04/2015 Cuma
Güncelleme: 12:06 - 3/04/2015 Cuma
AA

Bonhams Müzayede Evi Başkan Yardımcısı Jong King, iki gün süren açık artırmada en yüksek fiyata satılan parçanın ressam John James Audubo'nun imzasını taşıyan bir tablo olduğunu açıkladı. King, Audubo'nun eserinin 173 bin dolara alıcı bulduğunu belirtti.



Antika mobilyalar, heykeller, resimler, mücevherat ve giysilerden oluşan koleksiyonun satışından elde edilen gelir, Bacall'ın üç çocuğu tarafından paylaşılacak.



Bacall'ın New York'taki evi de 26 milyon dolara satışa çıkarıldı.



Boğuk sesi ve farklı güzelliğiyle Hollywood'un altın çağının en önemli aktrislerinden biri kabul edilen Bacall, geçen yıl 13 Ağustos'ta 89 yaşında hayata veda etmişti.



Sinema kariyerine 1944'te başlayan Bacall, "To Have and Have Not" filminde Hollywood'un efsanevi oyuncularından Humphrey Bogart ile oynamıştı. "Key Largo", "The Big Sleep" ve "Dark Passage" gibi filmlerde başrolü paylaşan çift, 1945'te evlenmiş ve Bogart'ın 1957'de ölümüne dek evli kalmıştı. Bacall, ikinci evliliğini 1961'de ünlü oyuncu Jason Robards ile yapmıştı. Robards'ın alkol bağımlılığı, çiftin evliliğinin 1969'da sona ermesine neden olmuştu.



Bacall, Bogart'tan iki, Robards'tan da bir çocuk sahibi olmuştu.



1953'te "How to Marry a Millionaire" filminde Marilyn Monroe ile başrolü paylaşan Bacall, Broadway'de de sahne almış ve 1970'te "Applause", 1981'de de "Woman of the Year" oyunlarındaki performanslarıyla iki kez "Tony" ödülüne layık görülmüştü.



"Designing Woman" ve "Murder on the Orient Express" gibi 30'dan fazla filmde rol alan Bacall, 1996'da Barbra Streisand ile oynadığı "The Mirror Has Two Faces" filmindeki performansıyla Oscar'a ve Altın Küre'ye aday gösterilmişti.



Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2009 yılında "film endüstrisinin altın çağının en önemli isimlerinden biri olan" Bacall'a özel bir Oscar ödülü vermişti.



Bacall, "By Myself" adlı biyografisiyle de Ulusal Kitap Ödülü'ne layık görülmüştü.



#By Myself
#Jong King
#Lauren Bacall
9 yıl önce