|

Liam Neeson Müslüman mı oluyor?

İrlandalı ünlü aktör Liam Neeson, İstanbul'a yaptığı geziden çok etkilendiğini belirterek İslam dinine geçmeyi düşündüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
10:33 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 08:37 - 30/12/2014 Salı
IHA
Liam Neeson
Liam Neeson

Neeson Daly Mail'e verdiği özel bir röportajda İstanbul’a yaptığı bir ziyarette İslam dininden çok etkilendiğini belirterek, “ İslam dininin insanı kendisine çeken bir özelliği var, Müslümanların dua şekli sizin ruhunuza hitap ediyor. Ona hiçbir sorun olmadan sarılabilirim” dedi.


Daha önce de benzer açıklamalar yapan İrlandalı aktör, “Günde beş kere dua etmeniz için ezan okunuyor, ilk hafta alışık olmadığınızdan bu durum sizi deliye çevirebilir. Ancak kısa sürede ezan sesi ruhunuzun derinliklerine girmeye başardığında dünyanın en güzel şeyi olduğunu fark ediyorsunuz “ diye konuştu. İstanbul’da 4 binden fazla cami bulunduğunu da hatırlatan Liam Neeson, bazılarının sizi şaşkına çevirecek düzeyde güzellik taşıdığını, bunun bile İslam dinini seçmesi için yeterli olacağını ifade etti.



Neeson, inançlarla ilgili sürekli araştırmaya devam ettiğini belirterek, "Ben bir Katolik olarak yetiştirildim. Fakat bence her gün kendimize farkında olmadan 'Bu gezegende ne yapıyoruz, bunların anlamı ne?' diye soruyoruz. Tanrı, tanrının yokluğu ve ateizm hakkında sürekli kitaplar okuyorum," şeklinde konuştu.


Gerçek adı William John “Liam” Neeson olan aktör, 7 Haziran 1952’de Kuzey İrlanda’da doğdu. Akademi ve Oscar Ödüllerine aday gösterildi. Sinema seyircisi onu gerçek anlamda Star Wars‘daki (Yıldız Savaşları) Jedi Qui-Gon Jin olarak tanıdı. Nazi soykırımını konu alan 1993 yapımı Shindler’in Listesi ile en iyi erkek oyuncu dalında Oscar’a aday oldu.

#Liam
#William John
#Sinema
#Oscar
#İrlanda
9 yıl önce