|

Mahsun'un filminde köy boşaltan çekim

Ünlü yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ün 4. filmi olan 'Mucize'nin çekimlerinde ilginç bir olay yaşandı. Filmde çekilecek bir sahne için, cami hoparlöründen "Mahsun'un filminde çıplak bir adam koşacak, onun için köydeki kadın ve çocuklar başka köylere misafirliğe gitsin" anonsu yapıldı.

Yeni Şafak
08:54 - 13/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:05 - 13/12/2014 Cumartesi
Diğer

Kars’ın bir köyünde gerçekleşen çekimlerde, filmin önemli bir sahnesi için köydeki kadınlar ve çocuklar kocaları tarafından bir gün için başka köye götürüldü. Filmde Aziz karakterini canlandıran Mert Turak’ın senaryo gereği köyün içinde çırılçıplak koşması gerekiyordu.


KÖYDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

Kırmızıgül durumu köy muhtarına anlatınca, muhtar da durumu köy heyetiyle paylaştı. Köy heyeti ise köydeki kadınlar ve çocukların yakın köydeki akrabalarına 1 günlüğüne gönderilmesini kararlaştırdı. Alınan karar köy halkına caminin ses siteminden yapılan bir açıklamayla duyuruldu.


Yapılan duyuruda "Duyduk duymadık demeyin, Mahsun Kırmızıgül’ün filminde çırılçıplak bir adam koşacaktır. Onun için köydeki bütün kadınlar ve çocukların yarın başka köylere misafirliğe gitmesi önemle rica edilir. Duyan herkese söylesin yarın çırılçıplak bir herif koşacaktır. Haberiniz olsun." Bu cami duyurusundan sonra çekim günü, köyde kadın ve çocukların olmadığı bir ortamda çekimler gerçekleşti.

#mahsun kırmızıgül
#mucize filmi
#kars
#sinema
#türk filmi
9 yıl önce