|

"Marmaris Yeşilçam Günleri"

Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlik, sinema emekçileriyle sinemaseverleri buluşturdu.

Yeni Şafak
17:51 - 15/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:53 - 15/11/2014 Cumartesi
AA
Marmaris'te, Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla Kalimerhaba Derneği tarafından, "Marmaris Yeşilçam Günleri" etkinliği düzenlendi.


Bir alışveriş merkezinde Türk sinemasının başlangıcı kabul edilen 1924'ten bu yana geçen 100 yılın film afişlerinden oluşan serginin açılışıyla başlayan etkinlikte, yönetmen Yılmaz Atadeniz tarafından hazırlanan Muhsin Ertuğrul Belgeseli gösterildi.


Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Muhiddin Onay Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki söyleşiye de oyuncular Selma Sonat, Oktay Gürsel, Yavuz Karakaş, Orsel Sonat, Yaman Tüzcet, yazar Alişan Birlik, yönetmenler Sami Güçlü ve Ümit Elçi katıldı. Gençlerle anılarını paylaşan sinema emekçileri, soruları yanıtladı.


Emeğe saygı ödülleri


Yeşilçam'ın 100. yıl pastasının kesilmesinin ardından düzenlenen kokteylde ise Türk sinemasında 50. yılını dolduran oyuncular Selma Sonat, Oktay Gürsel, Yavuz Karakaş, Kuzey Vargın ve yönetmen Aykut Düz'e "Emeğe saygı" ödülleri verildi.


Etkinlikte Marmaris'te yaşayan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Altan Karındaş da "Yaşam Boyu Emeğe Saygı" ödülünü aldı.


Etkinliğin özel ödül bölümünde ise sinema yazarı ve arşivcisi VadullahTaş'a "Yeşilçam Arşivcisi", sekiz yıldır aralıksız Datça Altın Badem Film Festivalini ve Ustalara Saygı Sinema Günlerini gerçekleştiren Datça Belediyesi Başkanı Şener Tokcan'a "Film Festivali Kenti Datça" ödülü sunuldu.


Kalimerhaba Derneği Etkinlikler Koordinatörü Umur Özlüer, yaptığı konuşmada, Marmaris Yeşilçam Günleri'nin, maddi değeri küçük, manevi değeri büyük desteklerle çok sesli, renkli ve etkili işler gerçekleşebileceğinin kanıtı olduğunu söyledi. Özlüer, destek verenlere teşekkür etti.


Ücretsiz film gösterimleri, kitap imza günleri ve sinema sohbetleri gerçekleştirilecek etkinlik, pazar gecesi düzenlenecek galayla sona erecek.
#Türk Sineması'nın 100. yılı
#"Marmaris Yeşilçam Günleri"
#Datça Belediyesi
9 yıl önce