|

Mecidi'nin "Hz Muhammed" filmine büyük tepki

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin, peygamberimizin hayat hikayesini beyaz perdeye taşıması krize neden oldu. İddialara göre, Hz. Muhammed'in yüzünün ilk defa gösterileceği ve film senaryosunun tamamen Şii kaynaklara göre yazılması, Arap dünyasında tepkilerin çığ gibi büyümesine neden oldu.

Yusuf Aydın Deniz
12:58 - 3/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:07 - 3/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf, sonpeygamber.info’dan alınmıştır.
Fotoğraf, sonpeygamber.info’dan alınmıştır.
Projesine 2007 yılında başlanan İranlı Yönetmen Mecid Mecidi'nin, Peygamber Efendimizin hayatını anlatan "Muhammed" isimli filmi İslam dünyasında infiale neden oldu. 


Efendimizin yüzünü gösterecekler


Sert tepkilerin en önemli nedeni:  İddialara göre, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in  yüzü ilk defa bir filmde gösterilecek olması ve senaryonun tamamen Şii kaynaklara dayanması.

Filme tepkiler çığ gibi büyürken, Lübnan Müftüsü Muhammed Ali El Cuzu “Bu adım İran’ın İslam’dan önce benimsediği putperestlik günlerine geri dönüşüdür" fetvasıyla Arap dünyasını ayağa kaldırdı.  Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün filme sert tepki gösterdi.


Arap Dünyası, İran’da çekilen filmin, İslam Alemi’nin kutsal değerlerine hakaret etmekle suçladı. 

İran’da çekilen filmin İran’ın Nur “Sinema Kenti’nde çekildiği yaklaşık 50 milyon Amerikan dolarına mal olduğu öğrenildi.

Şii kaynaklara göre günah


Şii kaynanlara göre, Hz. Muhammed’in yüzünü suretini göstermek ve onun yerine herhangi birisinin rol olması günah.

Efendimizin hayatını çocukluğundan itibaren anlatan filmin, Şubat 2015' de vizyona girmesi bekleniyor. Bu tarih, peygamber efendimizin kutlu doğum haftasına denk geliyor. 


 
#hz muhammed
#haz muhammed filmi
#mecid mecidi
9 yıl önce