|

Mehmet Çevik: 'Sınıfı geçmek için tiyatrocu oldum'

Diriliş Ertuğrul dizisinin Deli Demir’i Mehmet Çevik nasıl tiyatrocu olduğuna ve Türk sinemasının zorluklarına değindi.

Yeni Şafak
19:02 - 7/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:05 - 7/02/2015 Cumartesi
IHA
Mehmet Çevik
Mehmet Çevik

Kocaeli Belediyesi Şehir Tiyatroları'da genel sanat yönetmenliği yapan Çevik“Hanımın Çiftliği” dizisiyle tanındı. Ardından “Menekşe ile Halil” ile “İffet”te karşımıza çıktı. Şimdilerde ise büyük ilgiyle izlenen “Diriliş Ertuğrul”da “Deli Demir”i canlandırıyor.


EDEBİYAT DERSİNDEN GEÇMEK İÇİN TİYATROCU OLDUM

Sinema televizyon dergisi Filmstudio'ya özel hayatıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulunan Mehmet Çevik, tiyatroya tesadüfen başladığını söyledi. İşte Çevik'in anlattıklarından bazıları: “Edebiyat dersinden geçmek için tiyatroya başladım. Çok sıkı bir edebiyat hocam vardı. Defter tuttururdu, ben de inatla tutmazdım. Gideyim tiyatroda edebiyat öğretmenime yardım edeyim, dersten geçirir diye düşündüm. Bu sırada kazayla tiyatrocu oldum. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdim. 

Diriliş Ertuğrul, TRT1'in beklediği başarıyı yakaladı. Ertuğrul Gazi hepimizin bir tarafını tamamlamaya çalışacaktır. Benim çok beğendiğim ve içime sinen bir rol Deli Demir. Derinliklere açılacak tarihsel süreçteki gerçeklerle, bugünün gerçekleri arasında herkese payını uzatacak bir rol. Dizideki herkes eğitim aldı. Ben eskiden de kılıç kullandım. Bu yaştan sonra at binmeyi ve ok atmayı öğrendim. Diziye göre sinemada daha seçiciyim. Hanımın Çiftliği, Menekşe ile Halil, İffet bana göre hepsi çok güzel projelerdi. Sinirli, asabi bir adamı oynadım Cemşir'de, Ahmet'te, Hasan'da ama kötüyü oynamadım. Ben, Cemşir ile idamın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlattım. Beş yüz tane film çevirmiş bir adam olmak istemiyorum, iş yapmış bir adam olmak istiyorum. 


“BİLEKLERİNİ KESERLER”

Türk sinemasının Hollywood ayarında film çektiğini belirten Mehmet Çevik “Hollywood'da film çekenler bizim yaşadıklarımızı yaşasalardı, bileklerini keserlerdi. Bu sektörde bizim dayanıklılığımız üzerine dayanıklılık gösterecek başka bir millet yok” diyor.
#diriliş ertuğrul
#türk sineması
#hollywood
#mehmet çevik
9 yıl önce