|

Muğla'da sinema atölyesi kuruluyor

Ula ilçesinde yönetmen Yüksel Aksu'nun öncülüğünde sinemanın ünlü isimleri ve akademisyenlerin katılımıyla kurulacak sinema atölyesinde katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Yeni Şafak
08:12 - 17/02/2015 Salı
Güncelleme: 06:15 - 17/02/2015 Salı
AA
Muğla'nın Ula ilçesinde yönetmen Yüksel Aksu'nun öncülüğünde ünlü sanatçı ve yönetmenlerin de katılacağı sinema atöylesi kuruluyor.


Sinema atölyesi, Ula Kaymakamlığı himayesinde, Esnaf Odası ve Halk Eğitim Merkezi yürütücülüğünde, Belediye, Dokuz Eylül ve Yaşar üniversiteleri desteğiyle, Film Yönetmenleri, Senaryo Yazarları Derneği, Oyuncular Sendikası, Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nin katkılarıyla çalışmalarını yürütecek.


Katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek programdan elde edilecek gelir, ilçede eğitim gören öğrencilere burs olarak verilecek.


Bu arada, sinema atölyesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Yönetmen Aksu, sosyal ve kültürel hayatın antik çağlardan beri zengin olduğu bölgede Ula'nın her zaman sanatı ve sanatçıyı seven, özveriyle destekleyen yönüyle tanındığını söyledi.


İlçede geçmişten günümüze çok sayıda sanatçı, yazar, mimar ve kültür insanı yetiştiğine vurgu yapan Aksu, "Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne sürdürülen çabalar ve değerli insanların anısına Ula'nın bölgemizin aktif kültür merkezi olması için hep birlikte yola çıkıyor ve ilk adımı sinema atölyesiyle atıyoruz. Ege'de sinemayı halkla, halkı sinemayla bütünleştirmeye devam edeceğiz" dedi.


Aksu, katılımcıların Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olacağını belirterek, aynı zamanda bu yaz çekimlerini yapacağı sinema filminde de rol alma imkanı bulacağını kaydetti.


Toplantıya, sanatçılar ve atölyede görev alacak akademisyenler katıldı.
#Muğla
#sinema atölyesi
#Milli eğitim bakanlığı sinema
9 yıl önce