|

Murat Yıldırım, Gürcistan'daki etkinliğe katıldı

Türk sinema ve dizi oyuncusu Murat Yıldırım, Türk Sinemasının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Tiflis'te düzenlenen söyleşiye katıldı.

Yeni Şafak
10:44 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 07:46 - 12/05/2015 Salı
AA

Murat Yıldırım, Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen söyleşide, Gürcistan'ı çok sevdiğini ve ikinci vatanı gibi gördüğünü söyledi.



Türk dizilerinin son yıllarda başarılı olduğunu kaydeden Yıldırım "Eskiden Brezilya dizileri çok seyrediliyordu. Son yıllarda ise dünyada en çok seyredilen diziler Türk dizileri oldu" dedi.



Gürcülerin misafirperverliğinden çok memnun kaldığını ifade eden Murat Yıldırım, kendisiyle Türkçe konuşan Yunus Emre Enstitüsü'nün öğrencilerinin kısa sürede Türkçeyi bu kadar güzel öğrenebilmelerinden çok etkilendiğini ifade etti.



Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Temsilcisi Zekeriya Gültekin de gerek oyunculuğu gerekse insani yönüyle herkesin takdir ettiği Murat Yıldırım'ı Türk Kültür Merkezinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, 100. Yılını dolduran Türk Sinemasının başarılı yapımlarla artık bir kültür ve sanat endüstrisi olarak gelişmeye başladığını söyledi.



#Murat Yıldırım
#Gürcistan
#Türk sineması
9 yıl önce