|

"Öğrenci İşleri" film çekimleri başladı

Sayıları 20 milyonu bulan orta ve yüksek öğretim öğrencisi, her yıl sınav maratonuna cümbür cemaat hazırlanıyor. Öğrencilerin bu koşturmacasına ana babalar prinç okutmaktan türbeye çaput bağlamaya kadar bir dizi faaliyetle eşlik eden günlük hayatın gerçekleri komik bir dil ile sinemaya uyarlanıyor.

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 13/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:10 - 13/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
"Öğrenci İşleri" film çekimleri başladı
"Öğrenci İşleri" film çekimleri başladı

''Kısmet Dersanesi'', sınav curcunasında yaşanan komikliklere tanıklık eden bir hazırlık dersanesi değil sadece. Sahibi Kısmet''in taban tabana zıt kardeşi İsmet''le bir öğrencisi için girdiği iddiaya da ev sahipliği yapıyor ve bunu yaparken ''hababam sınıfı'' tadında bir Türkiye fotoğrafı çekiyor.

Çekimlerine Istanbul Beykoz''da başlanan filmde Murat Akkoyunlu, Fırat Tanış, Yeliz Şar, Deniz Celiloğlu, Bora Akkaş , Begüm Öner, Tolga Canbeyli, Serhan Özben ve Bülent Çolak gibi tanınmış başarılı oyuncular rol alıyor. Hababam filmlerinin unutulmaz karakterlerinden Tuncay Akça ve Ahmet Arıman da oyuncu listesinde yer alıyor.

Senaryosunu ''Geniş Aile'' dizisi ile adını duyuran Kamuran Süner''in yazdığı filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu. Yapımcılığını Güzel İşler Sanat Yapım''ın yaptığı filmin görüntü yönetmeni ise Feza Çaldıran üstleniyor.

Filmin konusu

''Baba yadigarı hazırlık dersanesini zorlukla işleten Kısmet, müteahhit kardeşi İsmet''in (kıymetli) dersane arsasını kendisine satması ısrarlarına hep karşı koymuştur. Ta ki fakir öğrencisinin komaya giren kardeşine yardım sözü verip İsmet''in iddiaya girme teklifini kabülüne kadar: İsmet kazanırsa arsayı satın alacak, Kısmet kazanırsa dersane borçları ödenip fakir öğrencisinin kardeşinin ameliyat masrafları karşılanacaktır. Kimin sınıfı sınavda daha başarılı olacaktır? Hile ile sınıfını üniversitelilerden para karşılığı oluşturan inşaatçı İsmet mi, sınıfı 3 yıldır sınavı kazanamayanlardan oluşan Kısmet mi? Üstüne üstlük Kısmet''in bel bağladığı rehber hoca, firari Bobinci Nuri tarafından gasp edilmiş ve böylece artık tüm motivasyon teknikleri bir mahkum tarafından verilmeye başlanmıştır.''

Yılın komedisi olmaya hazırlanan filmin ocak 2015''de vizyona girmesi planlanıyor.

9 yıl önce