|

‘Ömer’ filmi, "Altın Tanit"e layık görüldü

Tunus'ta düzenlenen 25'inci Uluslararası Kartaca Sinema Festivali'nde, Filistinli yönetmen Hani Ebu Esa'd’ın çektiği uzun metrajlı ‘Ömer’ filmi, "Altın Tanit" ödülüne layık görüldü.

Yeni Şafak
12:07 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 12:11 - 9/12/2014 Salı
AA

Filistinli yönetmen Hani Ebu Esa'd’ın, "İşgal ve zulmün sürdüğü bir ülkede", Filistinli iki gencin şiire olan sevgisini anlatan "Ömer" filmi, 25'inci Uluslararası Kartaca Sinema Festivali'nde "Altın Tanit" ve "En iyi senaryo", "Jüri ve genç ödül jürisi"  ödüllerine layık görüldü.


Festival, Tunus'un başkenti Tunus'ta düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.


Festivalde uzun metrajlı filmde, Faslı yönetmen Hişam el-Usri'nin "Onlar köpekler" filmi "Gümüş Tanit", Iraklı yönetmen Hişam Zaman'ın "Kar yağışından önce" filmi de "Bronz Tanit" ödülünü kazandı. 


Belgesel Filmlerde "Altın Tanit" Filistinli yönetmen Amir eş-Şumeli'nin "18'inde arananlar" filmine, "Gümüş Tanit" ise Kongolu Duvido Hamadi'nin "Devlet sınavı" filmine verildi.


Gecede, Arap ve Afrika kısa metraj filmlerinde "Altın Tanit" Tunuslu kadın yönetmen Kevser bin Heniyye'ye takdim edilirken, "Gümüş Tanit" ödülü de Madagaskarlı yönetmen Luc Razanagvana'nın "Madama esteri" filmine layık görüldü.


Törene, Amerikalı aktör Danny Glover, Tunus Turiz Bakanı Emel Kerbul, Tunuslu aktris Dorra Zarruk, Ürdünlü oyuncu Saba Mubarak, Fransız fotoğrafçı Leila Alaoui, Cezayirli aktör Lyes salem ve sinema dünyasından bir çok sanatçı katıldı.

#Amerikalı aktör Danny Glover
#Tunus Turiz Bakanı Emel Kerbul
#Tunuslu aktris Dorra Zarruk
#Ürdünlü oyuncu Saba Mubarak
#Fransız fotoğrafçı Leila Alaoui
#Cezayirli aktör Lyes salem
9 yıl önce