|

"Oyuncak Hikayesi"nin dördüncüsü geliyor

Türkiye'de "Oyuncak Hikayesi" adıyla gösterilen "Toys Story" film serisinin sevimli karakterleri Robot Buzz Işıkyılı ve Şerif Woody, yeniden çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

Aa
00:00 - 7/11/2014 Cuma
Güncelleme: 16:25 - 7/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
"Oyuncak Hikayesi"nin dördüncüsü geliyor
"Oyuncak Hikayesi"nin dördüncüsü geliyor

Walt Disney Üst Yöneticisi Bob Iger, yaklaşık 20 yıl önce başlayan ve dünyanın bilgisayarla hazırlanmış ilk animasyonu olan serinin dördüncü filminin, Haziran 2017'de gösterime gireceğini açıkladı.

Senaryosunu Andrew Stanton, Pete Docter ve Lee Unkrich'in yazdığı filmi, John Lasseter yönetecek. Serinin ilk iki filmini de yöneten Lasseter, "Bu karakterleri o kadar çok seviyoruz ki sanki ailedenmiş gibiler. Stanton, Docter ve Unkrich, bana yazdıkları senaryoyu gösterdiklerinde çok heyecanlandım" dedi.

Daha önce de "Brave (Cesur)", "Frozen (Karlar Ülkesi) ve "Wreck-It Ralph (Oyunbozan Ralph)" gibi animasyon filmlerinin yapımcılığını üstlenen Lasseter, dördüncü filmin üçüncünün kaldığı yerden başlayacağı ve bir aşk filmi olacağını sözlerine ekledi.

İlki 1995'te gösterime giren Toys Story, sinema tarihine bilgisayarla hazırlanmış ilk animasyon filmi olarak geçmişti. İnsanlar olmadığında canlanan oyuncakların öyküsünü anlatan serinin ikinci filmi, 1999'da, üçüncü filmi de 2010'da gösterime girmişti. ABD Kongre Kütüphanesi, 2005'te seriyi "kültürel, tarihi ve estetik açıdan önem taşıyan filmler" listesine dahil ederek ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar vermişti.

"En İyi Animasyon" ve "En İyi Orijinal Şarkı" dalında iki Oscar'a layık görülen "Oyuncak Hikayesi 3", tüm zamanların en çok gişe geliri elde eden animasyon filmi olmuştu. Filmin rekoru, bu yıl "Karlar Ülkesi" tarafından kırılmıştı.

İlk iki filmin Türkçe dublajında Woody'yi Mehmet Ali Erbil, Buzz Işıkyılını da Haluk Bilginer seslendirmişti.

9 yıl önce