|

Sakarya Pratik Sinema Atölyesi başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Film Arası Dergisi''nin birlikte düzenlediği Pratik Sinema Atölyesi için kayıtlar başladı. 7 derste eğitimin verileceği atölye 2 ay sürecek. 50 kişilik kontenjanın bulunduğu atölye kayıtları için son başvuru tarihi ise 17 Ekim olarak belirlendi

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 8/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:09 - 8/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Sakarya Pratik Sinema Atölyesi başlıyor
Sakarya Pratik Sinema Atölyesi başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu yılki akademi çalışmalarına yedinci sanatı da dahil etti. Film Arası Sinema Dergisi işbirliğiyle Pratik Sinema Atölyesi açan belediye, Sakaryalı sinemaseverlere bu alanda eğitim olanağı sağlayacak. Kayıtlar bugün başladı. 17 Ekim''e kadar devam edecek başvuru sürecinin ardından, katılımcılar 21 Ekim Salı günü ders başı yapacak.

7 DERSTE PRATİK AĞIRLIKLI EĞİTİM VERİLECEK

Katılımcılara temel sinema bilgisinin pratik ağırlıkta verileceği Sinema Atölyesi''nde 3 ana başlıkta toplam 7 derste eğitim verilecek. Sinema Tarihi ve Yazarlığı, Film Yapım ve Senaryo olarak belirlenen program kapsamında Sinema Tarihi, Sinema Yazarlığı, Görüntü, Kurgu-Montaj, Ses, Işık ve Senaryo dersleri verilecek. 2 ay sürecek eğitimin birinci ayında teori, ikinci ayında ise tamamen pratik metot uygulanacak.

MEZUNLAR KENDİ FİLMLERİNİ ÇEKECEK

Atölyede Sinema Tarihi ve Yazarlığı dersine Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Suat Köçer, senaryo dersine senarist-yönetmen Gökhan Yorgancıgil ve Film Yapım dersine ise yönetmen Sinan Sertel girecek. Katılımcılar iki aylık eğitimin ardından hocalar gözetiminde kendi yazacakları bir kısa filmin çekimini yine kendileri yapacak.

KAYITLAR İNTERNETTTEN YAPILIYOR

Haftada bir gün 3 ders halinde gerçekleştirilecek sinema atölyesinin eğitimleri Salı günleri 18.00-21.00 saatleri arasında yapılacak. 6 Ekim''de başlayan kayıtlar, 17 Ekim''e kadar devam edecek. Kayıt yaptıranlar arasından mülakatla seçilen katılımcılar 21 Ekim Salı günü ders başı yapacak. Atölyeye 18-35 yaş arası katılımcılar başvurabilecek. 50 kişilik kontenjanın bulunduğu atölye için kayıt yaptırmak isteyenler sakarya.bel.tr adresinde yer alan Akademi Duyurusuna tıklayarak kayıt formunu doldurabiliyor.

Ayrıntılı bilgi ve destek için: 444 4 054 (Dâhili: 3434)


10 yıl önce