|

Sakarya Pratik Sinema Atölyesi kayıtları başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Film Arası Dergisi’nin birlikte düzenlediği Pratik Sinema Atölyesi için kayıtlar başladı.

Yeni Şafak
12:30 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:32 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Pratik Sinema Atölyesi kapılarını ikinci kez sinemaseverlere açıyor. Film Arası Dergisi’nin katkılarıyla düzenlenen ve ilk dönemde 60 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen sinema atölyesi bu dönem yeni heyecanlara fırsat sunacak. Kayıtların bugün alınmaya başlandığı atölye için kayıt süresi 13 Mart’ta sona erecek. 14 Mart’ta yapılacak mülakatla belirlenecek öğrenciler 17 Mart Salı günü ders başı yapacak.


7 DERSTE PRATİK AĞIRLIKLI EĞİTİM VERİLECEK

Katılımcılara temel sinema bilgisinin pratik ağırlıkta verileceği Sinema Atölyesi’nde 3 ana başlıkta toplam 7 derste eğitim verilecek. Sinema Tarihi ve Yazarlığı, Film Yapım ve Senaryo olarak belirlenen program kapsamında Sinema Tarihi, Sinema Yazarlığı, Senaryo, Görüntü, Kurgu-Montaj, Ses ve Işık dersleri verilecek. 2 ay sürecek eğitimin birinci ayında teori, ikinci ayında ise tamamen pratik metot uygulanacak.


2 AŞAMALI EĞİTİM VERİLECEK  

Atölyede Sinema Tarihi ve Yazarlığı dersine Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Suat Köçer, senaryo dersine senarist-yönetmen Gökhan Yorgancıgil ve Film Yapım dersine ise yönetmen Sinan Sertel girecek. Atölyenin birinci dönem kursiyerlerine yoğunlaştırılmış ikinci aşamalı eğitim verilecek, yeni kayıt yaptıran öğrenciler ise birinci aşamadan eğitime başlayacak. İki sınıflı atölyede yaklaşık 80 öğrenciye eğitim verilmesi hedefleniyor.


KAYITLAR İNTERNETTTEN YAPILIYOR

Haftada bir gün 3 ders halinde gerçekleştirilecek sinema atölyesinin eğitimleri Salı günleri 18.00-21.30 saatleri arasında yapılacak. 3 Mart’ta başlayan kayıtlar, 13 Mart’a kadar devam edecek. Kayıt yaptıranlar arasından 14 Mart’taki mülakatla seçilen katılımcılar 17 Mart Salı günü ders başı yapacak. Atölyeye 18-35 yaş arası katılımcılar başvurabilecek. 50 kişilik kontenjanın bulunduğu atölye için kayıt yaptırmak isteyenler sakarya.bel.tr adresinde yer alan Akademi Duyurusuna tıklayarak kayıt formunu doldurabiliyor.


İkincisi gerçekleştirilen atölyede üç başlık altında 7 derste eğitim verilecek. 2 say sürecek sinema atölyesi kayıtları için son başvuru tarihi ise 13 Mart olarak belirlendi.


Ayrıntılı bilgi ve destek için: 444 4 054 (Dâhili: 3434)

#Sinema
#Filmarası
#Suat Köçer
#Film Arası Dergisi
9 yıl önce