|

Şehit subayın "aşk hikayesi" beyaz perdede

Çanakkale Boğazı'nda 61 yıl önce bir şileple çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan bir subayın aşk hikayesi, "Sonsuza Kadar" adlı filmle beyaz perdeye aktarılıyor.

Yeni Şafak
09:32 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 07:36 - 29/12/2014 Pazartesi
AA

Çanakkale Boğazı'nda, 61 yıl önce bir şileple çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan bir subayın aşk hikayesi, çekimlerine başlanan "Sonsuza Kadar" adlı filmle beyaz perdeye aktarılıyor.


Akdeniz'deki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) tatbikatı dönüşü 4 Nisan 1953'te, Nara Burnu önlerinde İsveç bandıralı "Naboland" şilebiyle çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit olan 81 denizciden İsmail Türe'nin aşk hikayesinin anlatıldığı filmin yapımcılığını Kuzey Kumsal üstleniyor.


Çekimlerine başlanan "Sonsuza Kadar" adlı 30 dakikalık kısa metraj filmin çekimlerinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait bir denizaltı ile Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda aslına uygun olarak yeniden yapılan "TCG Nusret" gemisi kullanılıyor.


Filmde, şehit subayın nişanlısı rolünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Sezen Düzakar, İsmail Türe'yi ise Harun Ümit Yılmaz canlandırıyor. Teknik ekibi ve oyuncu kadrosu 50 kişiden oluşan filmin yönetmenliğini ise Erkan Özcan yapıyor.


Hazin bir aşk hikayesi...

Yapımcı Kuzey Kumsal yaptığı açıklamada, filmde, 61 yıl önce yaşanan aşk hikayesini bazı kurgularla daha dramatize hale getirdiklerini söyledi.


Hedeflerinin, 81 şehit denizcinin anılarını yaşatmak olduğunu vurgulayan Kumsal, şöyle konuştu:


"Çanakkaleli bir yapımcı olarak bunu kendime bir borç bildim. Yaptığımız birçok projeden sonra Dumlupınar'ın da insanlar tarafından tanınması, bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Şimdi tabii şehitlerimizi biliyoruz, saygıyla anıyoruz, insanlar 1915'i biliyor ama çok yakın bir tarih olan Dumlupınar faciası var. Buradaki amacımız da biraz bunu insanlara öğretebilmekti. Ayrıca bu facianın içinde yaşanan hazin bir aşk hikayesi var. Bunu senaryo haline getirip beyaz perdeye aktarıyoruz. 30 dakikalık bir film olacak. Bittikten sonra film festivallerine katılacağız. Hem kentimizin tanıtımı hem de bu değerlerin unutulmaması, hatırlanması adına güzel bir eser olacak."


"Çekimlerde duygu dolu anlar yaşıyoruz"

Düzakar da çekimlerde duygu dolu anlar yaşadıklarını dile getirdi.


Çanakkale'nin, çok önemli değerlere sahip bir kent olduğunu belirten Düzakar, "Dumlupınar, çok acıklı bir hikaye. Çok gerçek bir aşk ve bundan dolayı çok heyecanlıyım. Bu projede olduğum için çok mutluyum. Çünkü burada her şey çok gerçekçi. Subay ve kızın aşkı, kızın babaannesiyle durumu çok farklı" ifadesini kullandı.


Filmde babaanne rolünü üstlenen Mualla Özsoy ise ilk kez kamera karşısına geçtiğini ve böylesine önemli bir projede yer almaktan mutlu olduğunu kaydetti.


Çekimler gelecek ay tamamlanacak ve film, facianın yıl dönümü olan 4 Nisan 2015'te, denizaltının battığı yerde teknede tanıtılacak.

#Sonsuza Kadar
#Garip bir aşk hikayesi
#Mualla Özsoy
#Dumlupınar
9 yıl önce