|

Senaryo Yazarlığı kursu ilk sertifikalarını verdi

ARDEV ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile "Başlangıç Seviye Senaryo Yazarlığı Sertifika Programı" dün düzenlene sertifika töreni ile sona erdi. TRT Spikeri Yrd. Doç. Dr. Özlem Merter'in eğitmen olduğu ve üç saat süren derslere iştirak eden katılımcılar programa yoğun ilgi gösterdi.

Yeni Şafak
12:33 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 09:49 - 10/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

TRT Spikeri Yrd. Doç. Dr. Özlem Merter'in eğitmen olduğu, ARDEV ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile "Başlangıç Seviye Senaryo Yazarlığı Sertifika Programı" dün düzenlenen sertifika töreni ile ilk oturumunu tamamladı. Programda Aydın Üniversitesi hocaları ve ARDEV Vakfı kurucusu Ali Rıza Demircan kısa birer konuşma yaptılar.



İNSAN HAYATI KAYIT ALTINDA


Ali Rıza Demircan konuşmasında, sinemanın önemine dikkat çekti. Demircan Niçin sinema? sorusuna, "Sinema Rabbimizin kurduğu düzenin bir taklididir. Çünkü Kur'ân'ın bildirisine göre İnsan hayatı, kayıt ve çekim işlemleri ergenlik çağından başlayıp ölüm gelinceye kadar devam eden bir filmdir. İnsan, kendisine de izlettirilecek olan bu hayat filmine göre sorgulanacak, azaplandırılacak veya Cennet'le mükâfatlandırılacaktır" ifadelerine yer verdi.



Sinema ve televizyonun yaşadığımız ve yaşamakta olduğumuz dönemlerin kolektif çalışmayı gerektiren Mârûf veya Münker niteliğe bürünebilen kurumları olduğuna dikkat çeken Demircan, Mâruf olacak sinemanın/televizyonun gerçekleştirilmesi ve Münker vasıflı sinemanın/televizyonun değişime uğratılması farz (mutlaka yapılması gerekli) görev olduğunun altını çizdi.



Senaryo Okulu ve Sinema Akademisi

Sinemanın amacı ve neler yapılmasına ilişkin bilgi veren Demircan şöyle konuştu; "Ardev olarak birinci derecede amacımız kolektif çalışmayı gerektiren bu alana yöneticilerimizin, sermaye sahiplerimizin, din âlimlerimizin ve sosyal bilimcilerimizin ve sinemacılarımızın dikkatlerini çekmek ve birliktelikleri için adımlar atmaktır. Aydın Üniversitesi ile çerçeve anlaşmasını oluşturduğumuz Senaryo Okulu ve Sinema Akademisi ile ilgili çalışmalarımız ilk atılımlarımızı oluşturmaktadır. Bu adımların devamı gelecek ve sinema alanında çalışmalara devam edeceğiz."







#ardev
#ali rıza demircan
#sinema
#senaryo kursu
9 yıl önce