|

Şimdi hesaplaşma zamanı

Gezi olayları, Muhsin Yazıcıoğlu Cinayeti ve 17 Aralık operasyonu gibi ülkeyi sarsan bir dizi olayı cesur biçimde beyazperdeye taşıyan Kod Adı: K.O.Z, hükümetin devlet içindeki paralel yapıyla hesaplaşmasını anlatıyor.

Suat Köçer
04:00 - 13/02/2015 Cuma
Güncelleme: 16:47 - 19/02/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Son günlerin merakla beklenen filmi Kod Adı; K.O.Z (Köstebek Operasyonu Zamanı), bugün seyirciyle buluşuyor. Türkiye’de son yıllarda yaşanan bir dizi politik olayı cesur biçimde perdeye taşıyan film, ülkeyi derinden sarsan Gezi olayları, Muhsin Yazıcıoğlu Cinayeti ve 17 Aralık operasyonunun perde arkasını aralıyor. Paralel yapının devlet içindeki uzantıları ve bu uzantıların yürüttüğü gizli planları tüm boyutlarıyla ele alan film, hükümeti yıpratmaya yönelik girişimleri gözler önüne seriyor. Yönetmenliğini Celal Çimen’in üstlendiği filmin başrollerini Cem Kurtoğlu, Hakan Ural, Hazım Körmükçü ve Tolga Karel gibi ünlü oyuncular paylaşıyor. 


PARALEL OPERASYONALRIN PERDE ARKASI


Kod Adı: K.O.Z, biri paralel örgütün emniyetteki sorumlusu, diğeri olan biteni anlamaya çalışan bir gazeteci olmak üzere, iki kardeşin hesaplaşması üzerinden ilerliyor. Kısa sürede Gezi olayları, Muhsin Yazıcıoğlu Cinayeti, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına kadar uzanan olaylar, dağılan bir ailenin dramını anlatırken, diğer yandan devletin muhtelif kurumlarına sızan paralel yapının iç ve dış bağlantılarını gözler önüne seriyor. Yargı ve polis teşkilatındaki yapılanmalarla savcı ve hâkimlerce yapılan hukuk cinayetlerine dikkat çeken film, hükümetin başlattığı büyük köstebek operasyonuyla ilgili çarpıcı ayrıntılar paylaşıyor. 

Olaylar aynı merkezden

Çok sayıda ünlü oyuncunun rol aldığı Kod Adı: K.O.Z, aksiyon dozu yüksek bir politik-gerilim filmi. Devlet içinde yapılanan paralel örgüte yönelik mücadeleyi eksen alan film, dönemin Başbakan ve hükümet üyelerine yönelik gizli planları da deşifre ediyor. Gezi olayları, Muhsin Yazıcıoğlu Cinayeti ve 17 Aralık sürecinin aynı merkezden yönetilen operasyonlar olduğuna dikkat çeken film, paralel yapının birey ve kurumlar üzerindeki baskılarını da çeşitli örneklerle anlatıyor.  Hikâye ve bakış açısıyla şimdiden tartışmaların odağı haline gelen film, sürpriz finaliyle seyirciye ikinci film için göz kırpıyor.


Celal Çimen –(Yönetmen)

Gişe rekoruna adayız

Kod Adı: KOZ politik gerilim filmi. Yakın tarihimizi işleyen senaryosu ile ülkemizin içinden geçtiği politik süreci perdeye taşıyor. Film, yapımcısı Uğur Yalçınkaya’nın ve Parantez Yazı Grubu’ndaki senaristlerin ülkemizin gerçeklerine bakış açısını yansıtıyor doğal olarak. Yakın tarihimize bir bakış atan Kod Adı: KOZ’un tartışmalara yol açması doğaldır. Henüz tüm sonuçları ile ortaya çıkmamış bir tarihi belli bir yaklaşımla anlatıyor filmimiz. Oyuncu kadrosu, yüksek bütçesi ve rekor sayıda salonda vizyona çıkması seyircinin ilgisini çekti. Büyük bir reklam kampanyası ve stratejisi çok isabetli bir şekilde yürütülen PR çalışması ile Kod Adı: K.O.Z gişe rekoru kırmaya aday.

Hazım Körmükçü- (Oyuncu)

Gerçekleri anlatmaya çalıştık

Bir film çektik ve bu filmde Türkiye’nin gerçeklerini olabildiğince beyazperdeye yansıtmaya çalıştık. Böylesine bir projenin içinde bulunmaktan dolayı ben şahsım adına çok mutluyum. Bundan sonrası seyircinin ilgisi, dikkati ve beğenisine kalmış. Çünkü proje bizden çıktı artık seyirciye ulaştı, onunla buluştu. Umuyorum Türkiye genelinde çok büyük bir izleyici kitlesi tarafından seyredilebilecek ilklerden bir projeyi hayata geçirdik. Yaşanmış olaylar, gerçek olaylar beyazperdeye yansıtılabildiği kadar yansıtıldı. 

Hakan Ural- (Oyuncu): 

Benim için büyük keyif

Filmde paralel yapının yargı ayağınca gözaltına alınmak istenen eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı canlandıran oyuncu Hakan Ural, rolü ile ilgili olarak şunları söyledi; “Gizemli, ağır, dominant ayni zamanda kapalı kutu imaj karakteri oynamak, bir oyuncu için şans fırsat ve büyük bir keyifti. Dolayısıyla bu rol benim için iyi bir tecrübe oldu.”
#K.O.Z
#Gezi olayları
#Muhsin Yazıcıoğlu Cinayeti
#17 Aralık operasyonu
9 yıl önce