|

"Soğuk" prömiyerini Fas'ta yapacak.

Ödüllü yönetmen Seyid Çolak'ın gerçek olaylardan esinlenerek senaryolaştırdığı filmi Soğuk, dünya prömiyerini Fas'ta yapacak.

.
00:00 - 17/09/2014 الأربعاء
Güncelleme: 12:48 - 17/09/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
"Soğuk"  prömiyerini Fas'ta yapacak.
"Soğuk" prömiyerini Fas'ta yapacak.

Ödüllü yönetmen Seyid Çolak'ın 2014 yılında tamamladığı Soğuk kısa filmi Dünya Prömiyerini Fas'ta gerçekleştirecek.


17-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 8. Tanger Film Festivali'nde ülkemizi temsil edecek olan film, En İyi Film, Senaryo, Oyuncu ve Müzik dallarında yarışacak. Ünlü yönetmen Seyid Çolak da seyircilerle filmi üzerine söyleşi gerçekleştirecek.


Filmin başrollerinde Ömer Atıcıoğlu, Nurhayat Yıldırım ve Yüksel Akça rol alırken görüntü yönetmenliğini ise Turgay Şafak yaptı. Çekimleri Erzurum ve İstanbul'da gerekleştirilen filmin yapımcısı ise Fatih Sungur.


Daha önceki filmlerinde de toplumsal meselelere değinen Çolak'ın 'Oyun' ve 'Kara Kar' filmleri ülkemizi ABD, Fransa, Almanya, İsveç, İtalya, Portekiz, İspanya gibi uluslararası festivallerde temsil etmiş ve ödüllerle dönmüştü. Çolak'ın filmleri Cannes, Berlin, Altın Portakal gibi köklü festivallerde de gösterilmiş, seyirci ve eleştirmenlerden tam not almıştı. Ayrıca Soğuk filminin senaryosu TÜRSAK'ın düzenlediği 'Geleceğin Sineması'nda yapım desteği kazanmıştı.

٪d سنوات قبل