|

"Sultan"dan ilyas Salman'a cevap

Sinema sanatçısı Türkan Şoray, İlyas Salman'ın Selvi Boylum Al Yazmalım filmi hakkındaki sözlerine ilişkin, "Al Yazmalım, Türk sinemasında seyircinin kalbine yerleşmiş az sayıdaki filmlerden biri. Bir kişi beğenmeyebilir ama halk sevdi" dedi.

Yeni Şafak
11:49 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 08:51 - 8/05/2015 Cuma
AA
Türkan Şoray, Salmana yanıt verdi...
Türkan Şoray, Salmana yanıt verdi...

Bursa'da özel bir okulun Anneler Günü dolayısıyla düzenlediği söyleşiye katılan Şoray, bu etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, anne olduğu için kendini çok şanslı gördüğünü söyledi.



Kızı Yağmur Ünal ile Muğla'da çekecekleri film için hazırlıklarının sürdüğünü belirten Şoray, "Kızımla gurur duyuyorum. O yapımcı oldu, ben de ona yardımcı olmak için yönetmenlik yapacağım. Bu filmle 5'inci kez yönetmen koltuğuna oturmuş olacağım. Filmde Yağmur da rol alacak. Bu filmde anne kız değil, oyuncu yönetmen ilişkisinde olacağız herhalde" diye konuştu.



Şoray'a bir gazeteci, başrollerini Kadir İnanır ile paylaştığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği 1977 yapımı "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin, Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ev sahipliğinde "Türk sinemasının 100'üncü yılı" başlığıyla 23 Mart'ta gerçekleştirilen törende "en iyi film seçildiğini" hatırlattı.



İlyas Salman'ın, bu konuyla ilgili, "Gördüğüm en saçma filmdi. O film bu ödülü hak etmedi" sözüyle ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Şoray, "Saygı duyuyorum. Herkesin düşüncesi farklı olabilir, beğenmiyor olabilir, bu çok normal ama 'Al Yazmalım', Türk sinemasında seyircinin kalbine yerleşmiş az sayıdaki filmlerden biri. Bir kişi beğenmeyebilir ama halk sevdi" değerlendirmesinde bulundu.



Şoray daha sonra söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

#Bursa
#Türkan Şoray
#Selvi Boylum Al Yazmalım
9 yıl önce