|

Suriyeli çocuklara çizgi film gösterimi

Suruç'taki kampta barınan çocuklara psikolojik destek amacıyla çizgi film gösterimi yapılıyor. Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin barındığı Suruçta'ki kampta çocuklara psikolojik destek amacıyla çizgi film gösterimi yapılmaya başladı.

Yeni Şafak
08:22 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:26 - 26/03/2015 Perşembe
AA

Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap), DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, Suruç kampında yaşamlarını sürdürüyor.



Kampta barınan çocuklar için Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) işbirliğinde kurulan sinemada, çeşitli çizgi film gösterimleri yapılıyor.



Sinema sistemi sayesinde çocuklar, saat 09.00 ile 16.00 arasında Türkçe çizgi film izleyerek, hem vakit geçiriyor, hem de ülkelerinde yaşanan savaşın izlerini unutmaya çalışıyor.



Kamp müdürü Mehmet Han Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin Vali İzzettin Küçük'ün talimatı doğrultusunda haftanın üç günü gerçekleştirildiğini söyledi.



Filmler sayesinde çocuklara sosyal faaliyette bulunma imkanı sağladıklarını belirten Özdemir, kampta ayrıca kuaförlük, dikiş nakış ve bilgisayar kurslarının da verildiğini ifade etti.

#Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler
#Suruç kampı
#çizgi film etkinliği
#Şanlıurfa
#Suriye
#Kobanili çocuklar
#DAEŞ
9 yıl önce