|

Türk sinemasının bir asırlık tarihi kitaplaştırıldı

Yazar Serkan Türk'ün, 23 ayrı kentte yaşayan 53 yazarın Türk sinemasının yüz yıllık tarihi hakkında görüşlerini alarak hazırladığı "Yüzyıllık Perde" adlı kitabı okurlarıyla buluştu.

Aa
00:00 - 7/11/2014 Cuma
Güncelleme: 11:56 - 7/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Türk sinemasının bir asırlık tarihi kitaplaştırıld
Türk sinemasının bir asırlık tarihi kitaplaştırıld

Serkan Türk yaptığı açıklamada, Türk sinemasının 100 yaşında olduğunu belirterek , bir zamanlar Yeşilçam'ın sürekli olarak eleştirildiğini anlattı.

Türk filmi denerek küçümsenen Yeşilçam'a toplum ve aydınların bakışının değişmeye başladığını belirten Türk, "Klasik Yeşilçam filmlerinin ülkemizin değerli bir kültürel mirası olduğu yavaş yavaş anlaşılıyor. Yeşilçam neticede, bizi bize, bizim gibi anlatmış, güldürmüş, ağlatmış, duygulandırmıştır" diye konuştu.

Kitapta alışılagelen film değerlendirmelerinin bulunmadığını vurgulayan Türk, eserinde edebiyatçıların anıları ve gözlemleriyle renklenmiş hatıraların bulunduğunu kaydetti.

Türk, kitapta Neşeli Günler, Züğürt Ağa, Hababam Sınıfı, Şark Bülbülü gibi filmlerin bulunrduğunu dile getirerek, "Bu filmlerin adları bile geçtiğinde hangimiz kendi hayatımızı hatırlamayız ki. Yüzyıllık Perde ile sinema tarihimizle birlikte kendi yaşamınız da gözünüzün önünden geçecek. Kitap 23 kentten 53 yazarın seçtikleri filmle kişisel hikayeleri bir arada anlatılıyor" diye konuştu.

9 yıl önce