|

Türk sinemasının efsanesi huzur evinde

Türk sinemasının sevilen karakterlerinden ''Şişko Nuri'' lakaplı Sıtkı Sezgin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi''nde yaşamını sürdürüyor.

İha
00:00 - 14/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:58 - 14/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Türk sinemasının efsanesi huzur evinde
Türk sinemasının efsanesi huzur evinde

Yeşilçam''ın emektar oyuncusu, yaşadığı olumsuzlukları Samsunspor sevdasıyla unutmaya çalışıyor. Küçük yaşta ailesini kaybetmesiyle zor günler yaşayan ve hayata tutunmak için o yıllarda bir taraftan tiyatro ile ilgilenen Sezgin, aynı zamanda Bakırköy''de minibüslerde mavin olarak çalışırken, 1968 yılında Ankara''ya giderek TRT''de Levent Kırca, Enis Fosforoğlu ve Tekin Akmansoy''un oynadığı çocuk programı ''Bizim Sokak'' oyununda görev aldığını söyledi. Burada tanıştığı Orman Boran''ın kendisine ''Şişko Nuri'' Lakabını taktığını söyleyen Sezgin, İstanbul''da Bakırköy''de ''Cici Katip'' filmini çekmeye gelen Fatma Girik''i görmek için sete gittiğini, burada kendisine ilgi gösteren Girik''in ''Seni filmlerde oynatalım'' sözüyle Filiz Akın ve Orhan Günşüray''ın rol aldığı ''Oğlum Oğlum'' filmiyle sinemayla tanıştığını ifade etti.

YAKLAŞIK 300 FİLM

Adile Naşit ve Münir Özkul gibi pek çok sevilen sanatçı ile 300''e yakın filmde kamera karşısına geçen Şişko Nuri, 40 yıllık sanat hayatının Yeşilçam''ın ihtişamlı günlerini kaybetmesiyle sinemadan da uzaklaştıktan sonra yaşadığın zor günlerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi''nin kendisine sahip çıkarak huzurevine yerleştirmesiyle yeni bir hayata başladığını dile getirdi.

Şu anda Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi''nde hayatını sürdüren Şişko Nuri, Samsunspor''un efsanevi sporcusu ve şu an kulüp başkanı olan Emin Kar''ın yakın ilgisiyle yaşadığı olumsuzlukları unutarak mutlu olmaya çalışıyor. Emir Kar''ı ve Samsunspor''u çok sevdiğini söyleyen Şişko Nuri, Samsunspor''un bir an önce Süper Lig''e çıkması için dua ediyor.

10 yıl önce