|

TV ve sinema çekimleri "tehlikeli"

İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği'nde yapılan değişiklikle sinema filmi, video ve televizyon programları yapım faaliyetlerinin "az tehlikeli" olan sınıfı, "tehlikeli" olarak değiştirildi.

Yeni Şafak
12:32 - 19/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:43 - 19/02/2015 Perşembe
AA

İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği'nde yapılan değişiklikle sinema filmi, video ve televizyon programları yapım faaliyetlerinin "az tehlikeli" olan sınıfı, "tehlikeli" olarak değiştirildi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, "İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Buna göre, süt tozu, peynir özü (kazein), süt şekeri (laktoz) ve peynir altı suyu (kesilmiş sütün suyu) imalatı (katı veya toz halde süt, krema dahil), süt temelli hafif içeceklerin imalatı (kefir, salep vb.), sinema filmi, video ve televizyon programları yapım faaliyetleri (belgesel yapımcılığı dahil), bağımsız aktör, aktris ve dublörlerin faaliyetleri ile gösteri sanatlarına yönelik yönetmenlerin ve yapımcıların faaliyetlerinin "az tehlikeli" olan sınıfı, "tehlikeli" olarak değiştirildi.


Kara taşımacılığına yönelik emanet büroları işletmeciliğinin (demir yollarında yapılanlar dahil) "tehlikeli" sınıfı ise "az tehlikeli" oldu.


Ayrıca elektrostatik toz boya imalatı ile jelatin ve süt albüminlerinin imalatı (yalnızca gıda endüstrisinde kullanılanlar) "çok tehlikeli", iş güvenliği amaçlı kişisel koruyucu donanımların toptan ticareti de "az tehlikeli" sınıfa dahil edildi.

#tv
#sinema
#dizi
#set
9 yıl önce