|

Yağmur Kıyamet Çiçeği, festival yolcusu

Kadeniz'de çekilen ve çekimlere başladığı günden itibaren halkın büyük ilgisiyle karşılaşan Yağmur Kıyamet Çiçeği filmi festival yolcusu.

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 12:59 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Yağmur Kıyamet Çiçeği, festival yolcusu
Yağmur Kıyamet Çiçeği, festival yolcusu

Uluslararası İpek Yolu Film Festivali, Antalya Altın Portakal Film Festivali ve yurtdışında düzenlenen birçok festivale davet edilen ''Yağmur Kıyamet Çiçeği'' filmi, 21. Altın Koza Film Festivalin'de ilk 12 film arasından finale kaldı.

Yapımcılığını Gülay Kuriş'in, yönetmenliğini ise kitabın yazarı olan Onur Aydın''ın yaptığı, Kazım Koyuncu''nun hayatını anlatan '''Yağmur Kıyamet Çiçeği''' filmi kadrosunda Engin Hepileri, Sevtap Özaltun, Altan Erkekli, Erkan Köstendil, Devrim Saltoğlu, Devrim Yakut, Settar Tanrıöğen gibi isimler yer alıyor. Filmin oyuncuları ise yoğun ilgiden mutlu olduklarını. Festival'den mutlaka ödül beklediklerini söyleyerek ''Film, bugüne kadar Karadeniz'de çekilen filmler arasında en güçlü öyküye sahip' diyerek rol aldıkları filme ne kadar inandıklarının altını çizdi.

Yağmur - Kıyamet Çiçeği filminin çekimleri Hopa'da, Kazım Koyuncu'nun doğup büyüdüğü köy olan Pançol'da çekildi. Çekimlere Kazım Koyuncu'nun annesi Hüsniye Koyuncu ve babası Cavit Koyuncu da eşlik etti. "Yağmur-Kıyamet Çiçeği" filminde, Kazım Koyuncu'nun hayatının yanı sıra Çernobil faciası, yabancı kadın ticaretinin doğuşu ve Trabzonspor'un 1995-1996 yılında bir golle şampiyonluğu kaçırması da konu ediliyor. Film; aynı zamanda 33 yaşında hayatını kaybeden Koyuncu''nun 43'üncü doğum günü olan 7 Kasım Cuma günü izleyici ile buluşacak.


10 yıl önce